More

  Comasarea alegerilor, cerută de primarii celor două formațiuni politice de la putere

  Aleșii locali PSD și PNL își doresc comasarea alegerilor, din rațiuni financiare și pentru continuarea proiectelor cu bani europeni.
  Negocierile dintre PNL și PSD pe tema comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare au fost subiect principal pe agenda publică în ultima perioadă, impresia generală fiind aceea că liderii de la centru sunt mai interesați de temă. Iată că se dovedește că și primarii sunt pentru organizarea concomitentă a celor două tipuri de alegeri, care ar diminua riscul creșterii extremismului.
  Atât cei de la PSD, cât și cei de la PNL vorbesc despre faptul că prezența scăzută la europarlamentare va duce inevitabil la un scor bun pentru partidele extremiste. Iar acest lucru se traduce într-un număr mare de mandate pentru extremiști în Parlamentul European. Anti europeni convinși, ar reprezenta un risc prea mare pentru blocarea fondurilor europene.
  Amintim că România tocmai a depășit pragul record de absorbție a banilor europeni, de 95%, pentru exercitiul financiar 2014-2020. Iar marea majoritate a fondurilor a mers în proiecte de dezvoltare locală.
  Este firesc așadar să existe îngrijorare la nivelul administrațiilor locale pentru viitorul proiectelor care reduc decalajul între regiuni.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE