More

  Comemorarea eroilor neamului, la Hodod și Lelei

  În cadrul Programului ”Comemorarea eroilor neamului în județul Satu Mare”, prefectul Ioan Tibil împreună cu directorul Cancelariei Prefectului, Radu Iancu a participat la prima manifestare din acest an, organizată astăzi la Hodod și Lelei.
  Cu această ocazie a fost prezentat de către directorul Direcției Județene pentru Cultură, Zamfir Danciu ordinul ministrului culturii, publicat în Monitorul oficial nr.352/16.04.2024, privind noua clasare a ”Monumentului Eroilor de la Hodod” care de acum este denumit ca Mausoleu.
  La Lelei a fost sfințit noul monument funerar ce a fost ridicat cu contribuția autorității publice locale , a Asociației Județene Satu Mare a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Ministerul Afacerilor Interne precum și a unor persoane private cu dragoste de neam și țară. Monumentul a fost sfințit de un sobor de preoți .
  Au fost depuse coroane și jerbe de flori în memoria și cinstirea eroilor Armatei Române căzuți în luptele din aprilie 1919 de eliberare a țării de trupele bolșevice conduse de Bela Kun.
  Glorie eroilor neamului!
  Cinste Armatei Române!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE