De-un EURO speranță / Man pasatorul și nu Stanciu, Marca-torul!

0
402

S-a terminat prima etapă a grupelor cu meciul Portugalia-Cehia, scor 2-1.Spaniolii de la Marca au și făcut un unsprezece ideal al acestei faze în care România și Slovacia au fost responsabile cu surprizele , Germania și Spania cu spectacolul iar Anglia, Franța și Portugalia cu punctele luate …chinuit.

Spaniolii de la MARCA l-au introdus pe Man în echipa ideală a primei faze a turneului final. Și nu doar Marca l-a văzut pe fostul junior de la UTA printre cei mai buni . L’Equipe, cea mai mare publicație sportivă din Franța, l-a ales pe Dennis Man, nu pe Nicolae Stanciu, în rolul de „Man of the Match” în fața Ucrainei. Iar SuperMan-ul e într-o formulă stalară alături de Verbruggen, portarul ce a închis poarta Olandei în victoria  cu Polonia. De fundașii Theo Hernadez de la Franța, Hancko, omul cheie din defensiva Slovaciei, italianul Bastioni și extrema Realului, Carvajal. La mijloc sunt spaniolul Fabian și ”metronomul ” Franței, Kante. Atacul e cu Musiala, Gakpo și Guller, ultimul puștiul de 19 ani al Turciei ce e rezervă de lux la Real Madrid.

……………………………………………………………………………………………………………….

Albania și Croația au deschis seria de meciuri din etapa a 2-a…și ce meci am avut între țările ce dau două dintre destinațiile de vacanță preferate de români în ultimii ani. Albania a surprins din nou, la fel cum a făcut-o și meciul cu Italia. A deschis din nou scorul doar că acum la 1-2 a avut puterea să și egaleze în minutul 5 al prelungirilor… Croații mai trag ceva speranțe de calificare cu condiția să-i bată pe italieni în ultima rundă…Albania ar putea rămâne doar cu punctajul maxim la impresia artistică și cu cel mai rapid gol marcat la acest EURO…Căci și pentru ei e valabil titlul… cu De-un EURO speranță… Urmează pentru ei duelul cu Spania…

……………………………………………………………………………………………………………….

”Barbie” Germania e prima echipă calificată în faza a doua a Europeanului. A bătut Ungaria, 2-0 aseară și lasă impresia că poate merge până cel puțin în semifinale. Greu de priceput ce o fi în mintea nemților de s-au îmbrăcat în echipamentul roz ce aduce mai degrabă a ”națională Barbie ”decât a unei națiuni mândre să-și etaleze adevăratele valori prusace, de dominatori ai Europei, economic , și nu numai… Ce-ar fi zis Otto von Bismarck dacă și vedea miniștrii venind în pijamale la o ședință de guvern. Chiar dacă pijamalele alea ar fi de firmă… Cât despre Ungaria… îmi pare rău pentru prietenii mei maghiari… Centrul Nou a fost plin și oamenii au sperat , în caniculă, la un rezultat miraculos… N-a fost loc de așa ceva căci  echipa Ungariei, chiar dacă a părut ceva mai motivată aseară ca și în meciul cu Elveția tot a lăsat impresia că a mers doar în vacanță la acest EURO. Păcat…

Aș face o comparație cu anul 1986 când Ungaria mergea cu mari speranțe la Mondialul din Mexic. Au bătut Brazilia cu 3-0 într-un amical înaintea turneului final iar apoi Detari &co au luat un 6-0 de la URSS și un 2-0 de la Franța și au venit acasă… Și acum speranțele au fost mari.. .din păcate doar speranțele.

Florin Mureşan