Eroii Neamului, comemorați cu pioșenie la Satu Mare

0
419
Prefectul Ioan Tibil, alături de subprefecții Altfatter Tamás și  Romeo Pop, de directorul de Cancelarie, Radu Iancu, de preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, vicepreşedinţii Lenuţa Cornea şi Oliviu Buzgău, primarul Kereskenyi Gabor, viceprimarii Cristina Tămăşan Ilieş şi Adelin Ghiarfaş, de reprezentanții administrației publice județene și locale, ai structurilor Ministerului Apărării Naționale și ai Ministerului Afacerilor Interne, ai partidelor politice și asociațiilor civice ale rezerviștilor și pensionarilor, șefi de instituții publice și cetățeni au participat la comemorarea Zilei Eroilor, desfășurată la Cimitirul Eroilor din municipiul Satu Mare.
Ceremonial religios
Slujba de pomenire a fost oficiată de Preasfințitul Timotei Sătmăreanul, Episcop Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.
Prefectul Ioan Tibil a dat citire mesajului transmis de  premierul Marcel Ciolacu cu prilejul Zilei Eroilor și al sărbătorii Înălțării Domnului:
”Marcăm astăzi o zi importantă din calendarul creștin-ortodox, Sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului, și, deopotrivă, o zi de aducere-aminte a eroilor știuți și neștiuți ai neamului. Prin jertfa lor au scris istorie și au deschis drumuri către împlinirea aspirațiilor de libertate, demnitate și prosperitate ale poporului român.
Ne înclinăm cu profund respect în fața lor. Se cuvine ca, la rândul nostru, să ducem visul lor mai departe și să dezvoltăm țara pe care o vom lăsa moștenire generațiilor viitoare: o Românie puternică, modernă, demnă, apreciată și profund atașată valorilor și principiilor libertății și democrației. Avem această responsabilitate!
Fie ca Sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului să ne întărească speranța, credința și unitatea.
Dumnezeu să îi odihnească în pace pe toți martirii neamului! Cinstire tuturor!
Hristos s-a înălțat!”
Coroane și jerbe de flori
Manifestarea s-a încheiat cu depuneri de coroane și jerbe de flori  la monumentul din Cimitirul Eroilor, în semn de înaltă prețuire și respect pentru bravii eroi căzuți pe câmpurile de luptă.
Astfel au fost depuse coroane de flori din partea Prefecturii Satu Mare, prin prefectul Ioan Tibil și subprefecții Altfatter Tamas și Romeo Pop, a Consiliului Județean, prin președintele Pataki Csaba și vicepreședinții Lenuța Cornea și Oliviu Buzgău, a Primăriei municipiului Satu Mare, prin primarul Kereskenyi Gabor și viceprimarii Cristina Tămășan-Ilieș și Adelin Ghiarfaș, precum și din partea altor instituții.