More  FOTO. ACCIDENT GRAV. Tir răsturnat în șanț, șofer încarcerat și grav rănit

  Șoferul unui Tir a fost grav rănit în urma unui accident produs între localitățile Apa și Iojib. În condiții neelucidate deocamdată, șoferul a scăpat mastodontul de sub control care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanț. Șoferul a fost transportat la spital. 
  Ce spune poliția
  La data de 18 iunie a.c., ora 04.22, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 1C, între localitățile Iojib și Apa, județul Satu Mare.
  Din primele verificări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un cetățean maghiar, de 71 de ani, în timp ce ar fi condus un ansamblu de vehicule format din autotractor și semiremorcă, pe DN 1C, între localitățile Iojib și Apa, a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanț.
  În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului ansamblului de vehicule, acesta fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
  În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului a rezultat o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i  prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.
  În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  Ce spun pompierii
  Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare a fost alertat să intervină marți dimineață, în jurul orei 04.30, în cazul producerii unui accident rutier în care a fost implicat un ansamblu TIR, care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
  La fața locului s-au deplasat 11 cadre militare din Detașamentul de Pompieri Satu Mare cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială cu modul de descarcerare și echipajul de Terapie Intensivă Mobilă.
  În urma evenimentului, șoferul, o persoană de sex masculin cu vârsta de aproximativ 70 ani a  rămas încarcerată.
  Pompierii militari au procedat la extragerea victimei, care a fost predată echipajelor de prim ajutor aflate la locul evenimentului.
  În urma evaluării medicale, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare.
  Echipajele profesioniste alături de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Apa au asigurat în continuare măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE