More  Peste 120 kg de carne de pui, confiscată în Vama Halmeu

  În urma unor acțiuni comune, efectuate de echipe de inspectori ai Poliției de Frontieră , cu inspectori ai D.S.V.S.A. Satu Mare, la Postul de Inspecție la Frontieră Halmeu, a fost supuse sechestrului/reținerii oficiale, cantitatea de 120,0 Kg carne de pui. Cantitatea incriminată a fost confiscată și dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din județul nostru.

  În cazul în care, în urma controalelor efectuate, vor fi identificate produse alimentare fără respectarea condițiilor de igienă, sau alimente care nu se încadrează în parametrii de calitate și siguranță a alimentelor, prevăzuți de legislația în vigoare, inspectorii vor dispune, în regim de urgentă, măsuri de retragere din consum a acestora, precum și aplicarea de sancțiuni contravenționale, conform legislației în vigoare

  În perioada următoare, D.S.V.S.A. Satu Mare continuă seria de controale oficiale tematice, cu privire la respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și verificarea implementării legislației comunitare și naționale în domeniul siguranței alimentare în zonele de agrement, localități de interes turistic sau unități turistice care desfășoară activități sezoniere.

  O dată cu încălzirea vremii, Instituția noastră, recomandă tuturor consumatorilor să nu cumpere carne, produse din carne, pește, lapte și produse lactate, prăjituri de casă din surse necunoscute, necontrolate, neavizate, neautorizate/neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, deoarece se expun unui pericol  de îmbolnăviri grave atât pentru ei cât și pentru familiile acestora.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE