More  Un magazin alimentar din Carei, amendat cu 10.000 de lei

  Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA)  Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 94 acțiuni de control. Verificările au vizat : unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering, depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe.

   

  Controalele efectuate în unități, sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală  și non animală cu respectarea strictă, a legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectarea cerințelor specifice programului HACCP, cu respectarea și realizarea programului de Autocontrol în unitățile de producție și procesare produse alimentare de origine animală și non animală.

   

  În urma acestor controale a fost aplicată 1 sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei – 1 magazin alimentar, din localitatea Carei, – pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare.

  În urma unor acțiuni comune, efectuate de echipe de inspectori ai Poliției de Frontieră , cu inspectori ai D.S.V.S.A. Satu Mare, la Postul de Inspecție la Frontieră Halmeu, a fost supuse sechestrului/reținerii oficiale, cantitatea de 120,0 Kg carne de pui. Cantitatea incriminată a fost confiscată și dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din județul nostru.

  În cazul în care, în urma controalelor efectuate, vor fi identificate produse alimentare fără respectarea condițiilor de igienă, sau alimente care nu se încadrează în parametrii de calitate și siguranță a alimentelor, prevăzuți de legislația în vigoare, inspectorii vor dispune, în regim de urgentă, măsuri de retragere din consum a acestora, precum și aplicarea de sancțiuni contravenționale, conform legislației în vigoare

  În perioada următoare, D.S.V.S.A. Satu Mare continuă seria de controale oficiale tematice, cu privire la respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și verificarea implementării legislației comunitare și naționale în domeniul siguranței alimentare în zonele de agrement, localități de interes turistic sau unități turistice care desfășoară activități sezoniere.

  O dată cu încălzirea vremii, Instituția noastră, recomandă tuturor consumatorilor să nu cumpere carne, produse din carne, pește, lapte și produse lactate, prăjituri de casă din surse necunoscute, necontrolate, neavizate, neautorizate/neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, deoarece se expun unui pericol  de îmbolnăviri grave atât pentru ei cât și pentru familiile acestora.

  A.N.S.V.S.A. ne informează, că produsul  – Auchan carne tocata de vita 500g, EAN 5941893300493 , lot 4899, data de expirare 06.06.2024 – 500 g , Producător: Grupul S.C. Auchan ROMÂNIA  S.A. cu gramajul : 500g,   a fost rechemat de la comercializare. Cauza rechemării produsului  este  suspiciune de contaminare cu corp străin                                                                                Măsuri pe care trebuie să le ia consumatorul:                                                        Persoanele care au achiziționat produsul de mai jos sunt rugate sa nu îl consume, să-l returneze la Serviciul Clienți din magazinul Auchan de unde l-au cumpărat si vor

  primi înapoi contravaloarea acestuia. Prezentarea bonului fiscal nu este necesara. Rechemarea produsului se încheie, până la data de: 19.06.2024.

  Pentru sesizări, reclamații în domeniul sanitar veterinar și al siguranței alimentare, vă rugăm să apelați CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787 sau 0261715956.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE