More

    Încearcă arome de palincă mai puțin cunoscute: căpșuni, vișine sau cireșe!

    Palinca este o băutură românească tradițională ce poate fi preparată dintr-o mare varietate de fructe. Cea mai cunoscută este, bineînțeles, varianta realizată din prune, iar multă lume apreciază și sortimentele pe bază de mere, pere sau gutui.

    Există însă și arome mai deosebite, pe care merită să le încerci, pentru a explora această licoare în toate formele sale. Sortimentele realizate din vișine, cireșe sau căpșuni te pot surprinde și cuceri rapid, prin savoarea lor cu totul deosebită.

    Palincă de cireșe cu apă de izvor din Munții Harghitei

    Brandul de băuturi alcoolice tradiționale Baricz propune o băutură nobilă produsă din numai două ingrediente: fructe alese de pe dealurile Carpaților și apă de izvor din Munții Harghitei.

    Rezultatul este o băutură cu un aspect clar și cu un procent de alcool de 41 de procente, care acoperă ușor aroma de cireșe ce se dezmorțește apoi pe papilele gustative si pe care o poți achiziționa din gama beicevrei.ro.

    Gustată cu atenție, licoarea dezvăluie note cu totul deosebite. Cireșele se desfac în note de pulpă dulce, de pieliță ușor acrișoară și de sâmbure lemnos, ușor amărui. Senzația rămasă în urma degustării este fructată și proaspătă.

    Încearcă și băutura distilată din vișine!

    Tot în centrul României, în regiunea din estul Transilvaniei, este produs un sortiment pe bază de vișine, care a cucerit mulți cunoscători datorită aromelor sale discrete, de fructe distilate și lemn verde.

    La degustare, prima senzație este oferită de alcoolul tare, cu note de pulpă de vișină macerată. Astringența naturală a fructelor roșii este acoperită de o tușă de dulceață. Notele de final sunt intense, seci și ușor calde.

    Băuturile tradiționale de calitate premium realizate în distileria din Joseni, județul Harghita au fost apreciate nu numai în țară, ci și peste hotare, unde au obținut mai multe premii la concursurile internaționale, datorită aromelor intense din fructe de livadă.

    Palincă de căpșuni din Cehia

    Băutura este produsă și în alte țări din centrul Europei, unul dintre sortimentele cele mai interesante fiind cel din Republica Cehă, pe bază de căpșuni.

    Distileria lui Rudolf Jelinek a apărut în regiunea Moravia, încă din anul 1894, iar după 40 de ani a început să exporte și către alte țări europene, devenind treptat tot mai cunoscută pe plan internațional.

    Căpșunile crescute în Cehia sunt macerate în alcool și apoi distilate, fiind obținută o licoare ce îmbină gustul tipic al verii cu tăria distilatului. Majoritatea băutorilor o consumă sec, însă poate fi folosită și ca bază pentru diferite cocktailuri.

    Dacă preferi tradiția autentică: palincă de prune de la Dom Profesor

    Cu o tărie de 50 de grade, acest produs românesc super premium este realizat din ingrediente 100% naturale. Băutura este obținută prin fermentarea unui amestec ideal de soiuri de prune, desăvârșită prin dublă distilare.

    Recipientul este la înălțimea conținutului, fiind vorba despre o sticlă produsă prin suflare de meșteri sticlari, pentru a sublinia autenticitatea unei tradiții vechi de multe secole.

    Alături de culoarea mierii de salcâm, cu tente subtile de chihlimbar, licoarea se remarcă printr-un parfum intens lemnos, cu note de vanilie, cedru și pin. După înghițire, persistă o senzație dulceagă, intens vanilată, cu aspecte de piper.

    Te poți bucura de o savoare desăvârșită dacă o consumi la temperatura camerei, în țoiuri sau pahare mici, alături de brânzeturi tradiționale românești sau de preparate din carne specifice sezonului rece.

    Gustă toate aromele de palincă și alege apoi, în deplină cunoștință de cauză, băutura ta preferată!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE