More

    Poliţia s-a autosesizat în cazul şmenurilor de la Centrul Alexandru din Carei

    camin1

    Poliţia sătmăreană a reacţionat la dezvăluirile Gazetei de Nord-Vest privind şmenurilor directorului liberal al Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Alexandru din Carei, pe numele său de scenă Gheorghe Pop. Insensibili la ameninţări, angajaţii centrului au confirmat o parte din aspectele semnalate unei echipe de control a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare. Potrivit zvonurilor, Gheorghe Pop îşi va mânca zilele următoare ultimele grătare din carnea asistaţilor, întrucât nu va prinde Crăciunul în funcţia de director al acestui centru. Asta chiar dacă liberalii careieni au pornit o adevărată campanie de denigrare a Gazetei de Nord-Vest şi a jurnaliştilor publicaţiei. Nu de alta, dar directorul Pop este omul de casă al preşedintelui PNL Carei, Ilie Ciută, soţia sa făcând menaj, ciorbe, prăjituri, precum şi delicioase sarmale familiei Ciută.

    Poliţia şi DGASPC verifică, angajaţii confirmă
    Printr-o adresă remisă redacţiei cotidianului Gazeta de Nord-Vest, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare a comunicat că s-a autosesizat în privinţa şmenurilor directorului Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Alexandru din Carei, Gheorghe Pop. Pe lângă numeroasele învârteli cu bunurile centrului pe care îl conduce cu delegaţie, directorul Gheorghe Pop a devenit mai cunoscut publicului larg după ce Gazeta de Nord-Vest a arătat că acesta a sustras merele de la gura persoanelor asistate pentru a-şi face pălincă.

    O echipă de inspectori ai Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie Socială (DGASPC) a descins la finele săptămânii trecute la Centrul Alexandru pentru o serie de verificări interne. În cadrul unor verificări preliminare, angajaţii şi pacienţii centrului au confirmat dispariţia a trei butoaie cu borhot de mere, din care directorul Pop intenţiona să-şi facă pălincă. De asemenea, angajaţii au confirmat faptul că directorul Pop îi obliga să achite deplasările la Satu Mare în interes de serviciu, deşi acestea erau făcute cu maşina şi pe combustibilul instituţiei.

    Abuzuri cu carul la Centrul Alexandru
    În cadrul unor articole publicate în paginile sale, Gazeta de Nord-Vest a arătat că directorul Gheorghe Pop, confundând probabil Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Alexandru din Carei cu propria sa plantaţie cu sclavi, a instaurat o adevărată atmosferă de teroare. Acesta vorbeşte cu angajaţii ca şi cu nişte slugi. Strigăturile, jignirile şi injuriile proferate de director la adresa subordonaţilor săi sunt la ordinea zilei. Unii dintre ei preferă să demisioneze, însă alţii realizează că directorul Pop este înduplecabil pe motive fâşnitoare. Afacerist înnăscut, directorul centrului Alexandru ştie să facă bani din orice, din merele şi alimentele pacienţilor, din asistenţa medicală, respectiv până şi din obiectele metalice din centru, valorificate la centrele de colectare. Un control mai atent la o parte dintre maşinile de spălat ale centrului ar scoate la iveală dispariţia subită a unor piese din cupru. De asemenea, verificările s-ar putea extinde şi la centrala termică, cu totul alta decât cea avizată ISCIR.

    Însă cel mai ordinar şmen al directorului Pop a fost cel privind sustragerea merelor de la gura bătrânilor pentru a face pălincă. Prins cu trei butoaie de borhot de mere în magaziile centrului, directorul Pop a susţinut că va face din ele gem alcoolizat de mere. Să vedem dacă organele abilitate ale statului vor înghiţi explicaţia penibilă a directorului.

    Gazeta de Nord-Vest a mai arătat că directorul Gheorghe Pop trăieşte ca un boier pe alimentele bătrânilor. Acesta se ascunde aproape zilnic într-o cameră la subsol, unde alături de o angajată pe care o prezintă tuturor drept secretara personală, se îndoapă cu grătare şi cartofi pai, alături de nelipsitul mujdei.

    Campanie liberală de discreditare
    Ştirea că directorul Gheorghe Pop este cercetat de Poliţie pentru şmenurile sale a creeat o adevărată isterie în rândul conducerii PNL Carei, cu care acesta are o legătură ombilicală. Soţia sa este şefa femeilor liberale careiene, iar băiatul său liderul tinerilor liberali careieni. În plus, soţia directorului Gheorghe Pop a făcut menaj, ciorbe şi prăjituri pentru familia preşedintelui PNL Carei, Ilie Ciută. Asta în perioada în care soţia lui Pop n-a făcut pe jurnalista pentru blogul soţiei preşedintelui PNL Carei, ridicat pretenţios la nivelul de portal de ştiri. Gheorghe Pop mai are un mare merit în cadrul PNL Carei, întrucât el este cel care rezolvă pentru partid sarmalele pregătite la ocazii festive, gătite în bucătăria Centrului Alexandru, că doar nu era să le prepare în bucuătăria lor personală sau cea a familiei Ciută.

    Profund nemulţumită de dezvăluirile privind şmenurile comise de directorul Gheorghe, soţia preşedintelui PNL Carei, Daniela Ciută, a pornit o adevărată campanie de denigrare împotriva unor jurnalişti ai Gazetei de Nord-Vest pe blogul liberalilor careieni, postând apoi diverse injurii ordinare şi ameninţări la rubrica de comentarii. Campania a fost continuată inclusiv de preşedintele PNL Carei, Ilie Ciută, la o emisiune difuzată de un post local de radio. Indiferent de aceste atacuri murdare, Gazeta de Nord-Vest va continua dezvăluirile despre şmenurile moraliştilor membri ai găştii liberale din Carei, care văd paiul din ochiul altuia şi nu văd bârna din ochiul lor.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE