More

    Raul Crişan: “Liga a 5-a din Germania, comparabilă cu Liga a 2-a de la noi!”

    raul-crisan

    Crescut la Someşul şi Olimpia Satu Mare, fundaşul Raul Crişan a ajuns de doi ani şi jumătate în fotbalul german. Crişan evoluează acum în liga a 5-a din Germania la Ansbach. Fost coleg de generaţie la Someşul Satu Mare cu Florin Gardoş, Raul Crişan a ajuns în curtea celor de la Dinamo Bucureşti după ce a evoluat şi pentru Oţelul Galaţi.

    Din păcate, dezamăgit de faptul că a fost folosit mai mult la echipa a doua a „câinilor” , Raul Crişan a ales să plece de la Dinamo şi a ales să-şi încerce norocul în Germania în campionatele de amatori.

    Întors în această iarnă acasă pentru vacanţa de sărbători, Raul Crişan ne-a vorbit despre experienţa lui din fotbalul german şi despre şansele pe care le are de a se întoarce în România.

    „Mă simt excelent la Ansbach , o echipă de liga a 5-a cu care am promovat anul trecut şi unde evoluez meci de meci. Ca organizare sunt clar la nivelul ligii a 2-a din România iar financiar sunt extrem de mulţumit” a spus Crişan care vineri se va întoarce în Germania. „Mai am şi un loc de muncă pe lângă fotbal, dar e un program flexibil. Ne pregătim în fiecare seara de la ora 19, avem nocturnă iar anul trecut am fost în cantonament în Antalya. Acum ne revedem pe 15 ianuarie şi se pare că tot în Turcia vom face cantonamentul“, a mai amintit Raul Crişan.

    De remarcat că sezonul trecut Crişan a evoluat în 54 de meciuri pentru Ansbach. „ Un sezon foarte încărcat. Am promovat în liga a 5-a, apoi vara am fost la un soi de liga campionilor de amatori unde au fost toate echipele câştigătoare de ligi din Germania. Am avut doar două săptămâni de pregătire în vară şi asta s-a văzut căci pe final de an am obosit şi am ajuns pe locul 15 din 18 în serie” a punctat Raul Crişan care e convins însă că echipa nu va avea emoţii cu retrogradarea mai ales că revin şi o parte dintre colegii săi accidentaţi.

    „Retrogradează o singură echipă iar alte patru merg la baraj dar nu cred că vom avea emoţii. Eu mă gândesc serios să îmi încerc anul acesta şansele de a urca puţin în ierarhie şi poate voi merge la liga a 4-a. Atmosfera aici e excelentă şi sincer mă gândesc serios să mă stabilesc în Germania“, a amintit Raul Crişan care luna trecută s-a căsătorit civil cu Ane iar în septembrie e programată nunta, la Satu Mare.

    Legat de Olimpia Satu Mare, Crişan recunoaşte că au fost câteva discuţii cu oficialii grupării sătmărene după despărţirea de Dinamo, dar că până la urmă a ales Germania.

    „Nu se mai pune acum problema revenirii la Olimpia. Nu am văzut niciun meci al fostei mele echipe şi doar din presă am citit despre rezultate. Le doresc succes în retur” a mai spus Crişan care a ţinut să-şi felicite fostul coechipier, pe Florin Gardoş pentru transferul în Anglia. „Mă bucur foarte mult pentru el , a avut o şansă enormă, a profitat de ea şi acum evoluează în cel mai puternic campionat din lume. E un băiat de caracter, mereu ne-am înţeles bine şi pe teren şi în afara lui” au fost cuvintele fundaşului de la Ansbach.

    Un interviu amplu cu Raul Crişan va fi difuzat luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE