24 April 2019
Festivalul Berii Artizanale

Ștefan Bathori, de 24 de ani în arbitraj…

Filed under: Sport |

bathori

Extrem de discret când vine vorba de aparițiile publice, arbitrul Ștefan Bathori a acceptat luni seara invitația și a venit în studioul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

A recunoscut din capul locului că nu-i place să dea interviuri și să vorbească prea mult despre el și că se simte mai confortabil în echipamentul de arbitru și atunci când e pe terenul de fotbal.

Bathori a recunoscut însă că ar fi încercat să refuze și de această dată invitația dacă la mijloc nu era premiul oferit de Gazeta de Nord-Vest pentru ”cel mai popular arbitru din liga a 4-a elite în 2015!”

” Vă mulțumesc mult și vă spun sincer că nu mă așteptam să primesc atâtea voturi. E însă și o mulțumire că totuși după atâția ani în arbitraj munca mea și prestațiile mele sunt apreciate!” a spus Ștefan Bathori care a recunoscut că 2015 chiar a fost unul dintre cei mai buni ani ai săi.

”Pot spune că am avut și mare noroc la acel accident nefericit în care am fost implicat cu toată brigada. La cum a arătat mașina după accident și acum zic că a fost un miracol că am scăpat nevătămați. Cineva acolo Sus chiar mă iubește”, a rememorat Bathori momentul cel mai dificil din 2015.

Ștefan e fiul fostului portar de la Olimpia din perioada de glorie a clubului , Bathori II, și a încercat și el să-i calce pe urme tatălui. A jucat chiar o perioadă la CFR Timișoara dar apoi după armată a ales calea arbitrajului. Arbitrează de 24 de ani iar din 98 s-a mutat la Satu Mare unde activează în cadrul AJF.

” S-au schimbat foarte multe de atunci în fotbalul sătmărean. Acum e mai multă siguranță la meciuri mai ales în elite, mai mult respect și fair-play și condițiile sunt altele. Eu nu am mai avut probleme în ultimii ani , nu am fost recuzat de niciun club, ba mai mult sunt echipe care spun că m-ar vrea la fiecare meci” a povestit Bathori.

Legat de activitatea ca arbitru, acesta nici nu se gândește încă la retragere. “Atâta timp cât sunt într-o bună formă fizică și trec bine de teste nu văd vreun motiv să mă retrag. Mă simt respectat pe unde merg și ăsta e cel mai important lucru. Cred că și cei mai tineri au multe de învățat de la noi, ăștia din generația mai veche”, a mai spus Ștefan Bathori. Iar ca o dovadă că pentru Bathori 2015 a fost chiar un an bun, acesta a fost delegat în toamnă la 23 de meciuri, uneori a avut și două jocuri într-un week-end.

Prezent și el în studio alături de Ștefan Bathori, arbitrul divizionar Ovidiu Mazilu a recunoscut că după o asemenea carieră în arbitraj, Bathori merita acest premiu.

” Eu am arbitrat mai puțin în liga a 4-a de elită și m-am mirat că am ieșit pe doi.Dar Ștefan chiar a avut un an excelent.E un arbitru pe care mereu ne putem baza și sincer e cerut de echipe și ne e chiar greu să alegem unde să-l delegăm. Una peste alta cred că 2015 a fost un an bun pentru arbitrajul sătmărean iar lucrul cel mai îmbucurător e că avem 30-35 de arbitri tineri care vin tare din spate și pe care deja ne putem baza” a punctat și Ovidiu Mazilu , cel care împreună cu careianul Kovacs Istvan coordonează activitatea Comisiei Județene de Arbitri din cadrul AJF Satu Mare.

Ștefan Bathori, Ovidiu Mazilu și Szabolcs Kovacs au fost primii trei în top-ul celor mai populari arbitrii din liga a 4-a de elită în sondajul GNV, Superlativele sportului sătmărean 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *