More  Campanie antiviolență de Ziua Familiei

  - Advertisement -

  familie

  Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Satu Mare, în colaborare cu Rețeaua Locală de Acțiune Împotriva Violenței Domestice, a organizat ieri, de Ziua Familiei, o campanie antiviolență intitulată “Familia – Izvor de iubire și respect”. Manifestarea s-a desfășurat la intrarea în supermarketul Real și a fost coordonată de directorul SPAS, Doina Văsuț. Potrivit acesteia, campania promovează valorile familiei ca entitate socială, care în ultima perioadă se confruntă cu o serie de provocări precum divorţul, abandonul, violenţa, migraţia.
  Alături de organizatori, campaniei i s-au alăturat și șase psihoterapeuți de familie, care au oferit celor interesați o serie de sfaturi pentru o bună armonie în familie, precum și unele informații despre diverse aspecte legate de viața de familie, relații sau alte probleme. De asemenea, sătmărenii au fost informați, prin intermediul unor pliante, și despre serviciile oferite familiei de către instituțiile și ONG-urile locale.
  Începând cu anul 1994, în data de 15 mai a fiecărui an se sărbătorește Ziua Internațională a Familiei, an proclamat de Națiunile Unite ca Anul Internațional al Familiilor, ca răspuns la schimbările economice și sociale ce pot afecta structura și stabilitatea unei familii. „Această zi este un moment potrivit pentru a reflecta asupra a ceea ce înseamnă familia, rolul nostru în familie, relațiile pe care le stabilim, o ocazie să ne întrebăm cum ne simțim în familia noastră, dacă suntem mulțumiți, dar în același timp ce am dori să schimbăm și cum am putea face acest lucru”, a declarat directorul SPAS Satu Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts