More


  Campioană și la carte! Spadasina Amalia Tătăran, șefă de promoție la Liceul Sportiv

  - Advertisement -

  amalia-tataran-sefa-de-prom

  24 de titluri naționale cîștigate în carieră, medalii la mondiale și europene de cadeți și juniori și din acest an componentă alături de Anamaria Brînză și Simona Pop-Deac a Naționalei României de spadă. Aceasta e cariera sportivă de pînă acum a încă pînă ieri elevei de la LPS, Amalia Tătăran.

  Emoțiile i-au fost însă mult mai mari ca pe planșa de scrimă ieri la prînz cînd Amalia a primit încă un premiu…Cel de șefă de promoție la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare.

  Cu media generală 9,73 , Amalia Tătăran a demonstrat că performanța și cartea pot face casă bună. Venită în clasa a 8-a la LPS la rugămintea tatălui ei și a antrenorului Csiszar Francisc, Amalia a avut un pariu de cîștigat. Acela de a-i demonstra mamei că și la LPS se poate face carte și în plus că pe lîngă duelurile de pe planșe cu adversarele e capabilă să -și cîștige și un loc printre premianții la învățătură.

  ” E un moment deosebit pentru mine și le mulțumesc părinților, profesorilor și nu în ultimul rînd antrenorului Csiszar pentru sprijin. Sper să iau Bacalaureatul și apoi pe viitor mă voi concentra pe spadă. Sper să ajung la Olimpiadă și să confirm încrederea tuturor mai ales că am ajuns la echipa națională de spadă alături de Ana Maria Brînză și toată lumea are așteptări mari de la noi” a spus Amalia Tătăran care încă nu știe dacă din toamnă va rămâne la CS Satu Mare sau va pleca la Steaua București alături de Brînză și Simona Pop-Deac.

  Extrem de fericită la finalul ceremoniei, Amalia a fost felicitată de primarul Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, precum și de antrenorul Csiszar Francisc și ceilalți tehnicieni și conducători de la Clubul Sportiv Satu Mare…Și bineînțeles de familie, prieteni și reprezentanții presei sportive.

  Festivitatea de la LPS a fost coordonată de directorul Ionel Păcurariu iar elevii celor trei clase absolvente au primit diplome și premii pentru rezultatele avute în acest an școlar atît la învățătură cît și la sport.

  Florin Mureșan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img