More


  Cum comentaţi faptul că USL propune ca mandatul prezidenţial să fie de 4 ani?

  - Advertisement -

  Vasile Dragoş, 43 de ani, muncitor: “Eu zic că aşa este cel mai bine. Băsescu a vrut să mai stea un an la preşedinţie, de aceea şi-a prelungit ultimul mandat cu încă un an. Dar aşa a fost bulversat tot sistemul de vot. Eram obişnuiţi ca odată cu parlamentarii să votăm şi preşedintele. Acum nu mai stii când votezi una şi când votezi asta.”

  Cornel Ilieş, 38 de ani, inginer: “Este o idee foarte bună. Şi în ţările mari şi civilizate, cum sunt Statele Unite sau Franţa, mandatul preşedintelui este tot de patru ani. Numai la noi s-a trezit Băsescu mai deştept decât toţi ca să-l facă de cinci ani. Să-şi facă republica lui şi să stea pe viaţă preşedinte.”

  Andreea Mare, 27 de ani, casieriţă: “Că este patru, că este cinci ani, tot atâta este. Important este să ştim noi pe cine să alegem pe viitor că altfel iar ne trezim cu un preşedinte care se comportă de parcă îi este ciudă pe români. Important este ca în fruntea ţării să fie ales un om bun, pentru că oamenii îl mai pot alege odată dacă merită.”

  Zoltan Szenes, 47 de ani, şofer: “Sunt de acord. Aşa a fost şi înainte şi a fost foarte bine. Nu înţeleg de ce a trebuit prelungit mandatul până la cinci ani. Şi aşa nu se poate face mare lucru într-un singur an. Dacă nu a făcut în patru ani, cu siguranţă nici în cinci nu mai poate face nimic.”

  Andrei Soponar, 25 de ani, agent comercial: “Nu pot spune nici că este o propunere rea, nici că este una bună. Eu sunt de părere că important este cine ocupă această funcţie, nu dacă stă patru sau cinci ani în funcţie. Însă ar trebui făcută o lege prin care preşedintele să poată fi schimbat înainte de expirarea mandatului dacă se constată că nu este bun pentru această funcţie.”

  Nicolae Sălăjean, 62 de ani, pensionar: “Este o propunere foarte bună şi sper să fie şi aprobată. Cel mai bun exemplu că nu este bun mandatul de cinci ani este tocmai actualul preşedinte, de care nu mai putem scăpa nicicum. Plus că alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale nu mai pot fi organizate în acelaşi timp şi lumea este bulversată.”

  Erika Kelemen, 40 de ani, muncitoare: “Nu mă interesează cât este mandatul preşedintelui pentru că oricum eu nu voi vota. Mă duc la vot doar când este vorba să ne alegem primarul, de preşedinte nu mă interesează. Poate să fie cine vrea şi să stea cât vrea că pe mine nici aşa nu mă ajută cu nimic.”

  Dorin Mercea, 55 de ani, agricultor: “După părerea mea ar fi foarte bine dacă s-ar ajunge din nou la un mandat de patru ani pentru preşedinte. Cred că este mult mai bine aşa decât să stea cinci ani, cum este acum. Consider că un mandat de patru ani este suficient.”  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare