More  Deschidere de mare gală a Expo 2013 “Fabricat în Satu Mare”

  - Advertisement -

  expo01

  Deschidere de mare gală a celei de-a IV-a ediţii a Expo 2013 “Fabricat în Satu Mare”. În cadrul manifestării, care este găzduită de Piaţa Rex, îşi expun produsele circa 60 de firme, majoritatea cu capital german. La eveniment au participat preşedintele Asociației Economice Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest (DRW – SM), Dan Brumboiu, în calitate de gazdă, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, subprefectul Cristian Sasu, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, deputatul PSD Octavian Petric, deputatul UDMR Kereskenyi Gabor, respectiv şefi de instituţii publice deconcentrate şi oameni de afaceri. Evenimentul este organizat de către Asociaţia Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest, în parteneriat cu Asociaţia Camera Meşteşugarilor, cu susţinerea Consiliului Judeţean, Prefectura Satu Mare, respectiv Primăria şi Consiliul Local Satu Mare.

  Circa 60 de firme expun la Satu Mare
  La Expo 2013 “Fabricat în Satu Mare” îşi expun produsele un număr de 57 de firme, din care cinci firme din Ungaria. Mai mult decât atât, firmele participante oferă şi consultanţă pentru persoanele care sunt interesate de o carieră în domeniul de activitate al fiecărei firme în parte. Având în vedere oportunităţile pe care le oferă acest eveniment, Consiliul Judeţean a decis să se implice şi financiar în acest an. ”Fabricat în Satu Mare este un brand, care reprezintă județul. Dar ce este mai important e că reprezintă mediul de afaceri sătmărean și este un alt fel de a gândi deja despre mediul de afaceri din județul nostru. De fapt, reprezintă resursele financiare, resursele de inteligență, resursele de creativitate de la noi din județ. Este mai mult decât o expoziție, și tocmai de aceea Consiliul Județean a decis ca în acest an, pentru prima dată, să devină partener al acestui eveniment, și să sprijine nu numai cu vorba, ci și cu resurse financiare. Este important ce se întâmplă și tocmai de aceea vom fi parteneri pentru toate demersurile, pentru toate acțiunile, pentru toate proiectele care promovează județul Satu Mare și mediul de afaceri sătmărean”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.

  Poziţionarea geografică, un mare avantaj pentru Satu Mare
  Preşedintele Asociației Economice Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest (DRW – SM), Dan Brumboiu, a adus în discuţie necesitatea de a valorifica la maxim potenţialul economic al judeţului nostru, în special prin prisma poziţionării geografice. ”Ne bucură faptul că la deschiderea oficială a evenimentului am avut atât de mulți oaspeți din partea partenerilor noștri, respectiv Primăria Satu Mare, Prefectura Satu Mare și Consiliul Județean, cei care s-au implicat foarte serios în acest eveniment. Ne dorim să fim o punte între vorbitorii de limba germană şi mediul de afaceri sătmărean. Importante sunt conexiunile între cei care formează mediul de afaceri din Satu Mare, autorităţile locale, partenerii de afaceri din ţară şi din afara ei, dar şi conexiunile pe care poziţia geografică a judeţului Satu Mare le oferă: punct de intersecţie a graniţelor a trei ţări şi mai puţin de 50 de km de autostrada care le leagă de restul Europei. Satu Mare trăieşte, firmele germane din judeţ îşi continuă investiţiile prin extinderea unităţilor de producţie, ceea ce dovedeşte că cei ce cunosc avantajele pe care le oferă o investiţie făcută în judeţul nostru profită şi îşi dezvoltă afacerile”, a declarat Dan Brumboiu.

  “Spencer” şi “Inedit”  au deschis balul
  În continuarea evenimentului, firmele sătmărene “Spencer” şi “Inedit” au organizat o prezentare de modă în care şi-au prezentat ultimele colecţii. În cele trei zile ale expoziţiei, sătmărenii vor avea ocazia să participe la mese rotunde pe teme precum „România – realități şi perspective economice”, „Managementul schimbării” şi „Învățământul în sistem dual”. Printre cei care vor susţine prelegeri se numără Florian Libocor – economist şef GSG BRD, Florin Stoleriu – consultant în managementul vânzărilor, Sorina Tulan – director general Inedit, Adrian Ștef – președinte al Consiliului Județean, Dan Brumboiu – preşedintele DRW-SM, Rafael Mansurov – director general Contitech, Tiberiu Markos – director general Technosam, şi alţii.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts