Femeile social-democrate pun umărul la consolidarea familieifemei1

Femeile social-democrate din toată Transilvania s-au întâlnit ieri în cadrul unui simpozion organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei, desfăşurat pentru a doua oară consecutiv la Complexul Turistic “Valea Măriei”. Au fost dezbătute problemele cu care se confruntă familiile în ziua de azi şi au fost subliniate mijloacele prin care atât organizaţia de femei a PSD, cât şi Guvernul pot să ajute la consolidarea şi întărirea familiei tradiţionale. La manifestare au participat secretarul general al Organizaţiei de Femei Social Democrate din România, secretarul de stat Maria Lazăr, deputatul PSD de Bihor, Sonia Drăghici, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social Democrate Satu Mare, Paula Mare, primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, precum şi social-democrate din aproape toate judeţele din Transilvania. Manifestarea a fost onorată şi de prezenţa preşedintelui Organizaţiei Judeţene de Femei a PNL Satu Mare, Dorina Grunfeld. De asemenea, au mai fost prezenţi vicepreşedintele PSD Satu Mare, Toma Betea, fostul deputat PSD Gheorghe Ciocan, precum şi câţiva consilieri locali negreşteni.

Despre importanţa familiei
Lucrările au fost deschise de preşedintele Paula Mare, care a prezentat invitaţii la simpozion şi a spus câteva lucruri despre rolul important pe care femeia îl are în menţinerea unităţii şi stabilităţii familiei. De asemenea, a transmis şi salutul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean şi al PSD Satu Mare, Mircea Govor, care, din motive obiective, nu a putut fi prezent, şi care a transmis că le va ajuta pe doamnele social democrate cu tot ce poate pentru a duce la bun sfârşit ceea ce şi-au propus. Primarul Aurelia Fedorca s-a arătat onorată de organizarea, pentru a doua oară consecutiv, a acestei manifestări şi a urat bun venit tuturor colegelor din judeţele Transilvaniei.
După ce a spus câteva cuvinte despre importanţa familiei în societatea de azi şi despre greutăţile cu care se confruntă aceasta, secretarul de stat Maria Lazăr a precizat că în urma simpozionului doreşte elaborarea unor măsuri legislative pentru sprijinirea familiilor nevoiaşe şi crearea unei reţele de solidaritate şi ajutorare a acestor familii. Preşedintele femeilor liberale sătmărene, Dorina Grunfeld, a vorbit despre importanţa familiei în societate şi despre importanţa femeii în menţinerea unei familii şi s-a arătat mulţumită de felul în care femeile liberale au colaborat cu cele social-democrate în cadrul USL.

USL susţine familia
S-a trecut apoi la dezbateri. Deputatul PSD de Bihor, dr. Sonia Drăghici, a prezentat lucrarea intitulată “Familia şi consecinţele crizei privind evoluţia ei”, după care a urmat Aurelia Fedorca, care a vorbit despre rolul administraţiei locale în dezvoltarea familiei. Prof. univ. Lia Pop, preşedintele social-democratelor din Bihor, a ţinut o prelegere despre familia românească din perspectiva politicilor europene, iar Maria Lazăr despre politici publice de susţinere a familiei în guvernarea USL.
După o scurtă pauză, au mai susţinut prelegeri Paula Mare, care a vorbit despre sănătatea familiei care înseamnă şi sănătatea societăţii, iar inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, Ana Moldovan, a vorbit despre familie şi educaţia copilului. Nu în ultimul rând, psihologul sătmărean Nicoleta Mihăiescu a prezentat lucrarea intitulată “Factori psihosociali care afectează stabilitatea familiei”. La final, a fost elaborat un set de propuneri legislative pentru îmbunătăţirea situaţiei familiilor cu probleme, după care participantele la simpozion au vizitat principalele obiective social-culturale din judeţ.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts