More


  Festivităţi pentru absolvenţii de liceu din Zalău

  =

  12

  Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, în acest an festivităţile de absolvire au fost programate pentru perioada 30-31 mai. Astfel, în municipiul Zalău, cinci licee vor organiza festivităţile în ziua de joi, 30 mai. Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu” şi Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” au festivitatea programată pentru orele 9.00. La Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai”, festivitatea începe de la ora 9.30, la Colegiul Naţional “Silvania”, de la ora 10.00, iar la Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae”, momentul festiv a fost programat la ora 10.30.

  Celelalte patru licee din municipiul Zalău au ales ziua de vineri pentru festivitatea de absolvire. Astfel, Liceul Sportiv “Avram Iancu” şi Liceul de Artă “Ioan Sima” vor începe evenimentele la ora 9.00, iar la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” şi Liceul Reformat “Wesselenyi” festivitatea va începe de la ora 10.00.
  În oraşul Şimleu Silvaniei, cele trei licee şi-au programat festivitatea pentru vineri, 31 mai. Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” şi Liceul Tehnologic “Ioan Ossian” vor da startul festivităţilor începând cu ora 9.00, iar la Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu” festivitatea va începe la ora 10.00. Festivităţile de absolvire în Jibou şi Cehu Silvaniei au fost programate tot pentru ziua de vineri, 31 mai. Liceul Tehnologic “Gh. Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei are programat momentul festiv de la ora 10.00, iar la Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou şi la Liceul Teoretic “Ioan Agârbiceanu” Jibou, festivităţile încep de la ora 9.00, respectiv ora 11.00.
  Din 10 iunie începe examenul de bacalaureat, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se desfăşoară până pe 12 iunie. Cea de-a doua probă, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, se va susţine între 12 şi 14 iunie, iar evaluarea competenţelor digitale între 17 şi 21 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va desfăşura între 25 şi 28 iunie. Probele scrise vor începe în data de 1 iulie, cu limba şi literatura română, care va fi urmată, în 2 iulie, de proba la limba maternă şi în 3 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16.00, se vor putea depune contestaţiile.
  Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale va avea loc în data de 12 iulie.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img