More


  Istvan Kovacs arbitrează finala Cupei României!

  - Advertisement -

  istvan-kovacs

  Dupa promovarea Olimpiei in Liga a 2-a, iata ca fotbalul satmarean mai are in acest sezon un motiv de satisfactie. Arbitrul careian Istvan Kovacs va arbitra finala Cupei Romaniei, acesta avindu-i in brigadă ca arbitri aditionali pe mult mai celebri fluierasi Cristian Balaj si Alexandru Tudor. Poate fi considerat si un nou succes pentru presedintele AJF-ului, Stefan Szilagyi, omul care a pariat de la inceput pe Kovacs, l-a format si l-a sustinut in intreaga cariera.

  Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj se întâlnesc astăzi în finala Cupei României, pe Naţional Arena, într-un meci ce va închide sezonul competiţional intern 2012-2013. Onoarea de a conduce acest joc important îi va reveni arbitrului careian Istvan Kovacs (28 de ani), unul dintre cei mai constanţi şi mai apreciaţi cavaleri ai fluierului din campionatul recent încheiat.

  Născut la Carei, pe 16 septembrie 1984, Kovacs a debutat în arbitraj în 1999, la doar 14 ani. Primul meci în Liga I l-a arbitrat în 2007, Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu, iar cel dintâi joc important în carieră a fost Supercupa României, din acelaşi an, pe vechiul „Lia Manoliu“, dintre Dinamo şi Rapid, scor 6-7, după executarea loviturilor de departajare. Cunoscut pentru stilul direct şi pentru corectitudinea din teren, Istvan Kovacs e un arbitru care nu se sfieşte să scoată cartonaşul roşu atunci când evenimentele din teren o cer. În ultimele două sezoane din Liga I, centralul din Carei a arătat nu mai puţin de 30 de „roşii“. 17 în campionatul trecut, iar 13 în cel încheiat ieri. Din 2010, Kovacs e arbitru internaţional şi a fost delegat, ca adiţional sau rezervă, la numeroare întâlniri în Liga Campionilor şi Europa League. Primul meci internaţional la seniori l-a avut pe 16 octombrie 2012, în preliminariile CM 2014, între Letonia şi Liechestein (2-0).
  Finala Cupei României va avea loc astăzi, pe Naţional Arena, de la ora 20:45, în direct pe PRO TV.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img