More  Marea selecţie dă roade!

  - Advertisement -

  Proiectul unicat în România, Marea Selecţie îşi propune să găsească noi talente sportive în luptele greco-romane. Acţiunea iniţiată la Satu Mare de Gheorghe Ardelean incepe sa-si arate primele rezultate iar campania de descoperire şi selecţie a început în 24 mai în Carei. Au participat peste 50 de elevi care s-au întrecut într-un concurs de trânte. Au participat copii pe diverse categorii de vârstă, fete şi băieţi de la mai multe şcoli arondate acestei zone, printre altele, de la instituţiile de învăţământ din Carei, Pişcolt, Petreşti, Sanislău, Ciumeşti, Urziceni, Tăşnad, Săcăşeni.
  Marea Selecţie a continuat în ziua următoare în Ţara Oaşului unde participarea a fost mai numeroasă. Elevi de la şcolile din Negreşti Oaş, Călineşti, Gherţa Mică, Boineşti, Târşolt, Vama, Certeze şi altele s-au întrecut la trânte zeci de copii dornici de miscare.
  Initiatorul actiunii, Gheorghe Ardelean e foarte multumit de cum decurge actiunea si spune ca a vazut la lucru nişte copii buni, talentati. Campania se află doar la primă fază. Câştigătorii etapelor zonale din judeţ vor concura mai apoi la marea finală ce va avea loc în 23 iunie, de Ziua Judeţului Satu Mare. Atunci se vor decide viitorii luptători.
  ”Marea selectie la lupte e in curs de desfasurare iar dupa concursul de trante de la Carei si Negresti Oas, care a fost un real succes, va continua simbata si duminica de la orele 10 pentru scolile din municipiul Satu Mare si scolile arondate zonei unde de asemenea se anunta o participare numeroasa. Speram sa avem parte si de un timp prielnic. In caz de ploaie concursul de tranta se va organiza in sala de lupte de la stadionul Olimpia, unde participa baieti si fete 10-15 ani” a declarat pentru Nord Vest TV, Gheorghe Ardelean, inițiatorul proiectului.
  A mai rămas doar selecţia din zona municipiului Satu Mare ce se va desfăşura în 1 şi 2 iunie. Aici vor putea participa elevi ai instituţiilor de învăţământ din Satu Mare, dar şi cei din alte localităţi care nu au avut până acum posibilitatea sau nu au ştiut de această campanie.
  Marea Selecţie a fost apreciată de mulţi oameni ai luptelor printre care şi de multiplul campion Ioan Cernea. Este sprijinită de către Prefectura Satu Mare, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.

  Florin Mureșan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts