More    Oază verde la Școala Eliade

    La Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade” au fost demarate lucrările pentru amenajarea unui spaţiu de recreaţie pentru elevi. Acţiunea se desfăşoară în cadrul concursului “Oaza Verde pentru Educaţie”, lansat de Agenţia pentru Protecţia Mediului, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Ocolul Silvic şi Primăria municipiului Satu Mare.

    Şase proiecte au fost depuse de elevii şcolii “Mircea Eliade”, câştigătorul fiind ales de reprezentanţii APM. Conducerea instituţiei de învăţământ a pus la dispoziţie cei 400 de metri pătraţi de teren viran care reprezentau un pericol pentru elevi. Directoarea Mariana Sălăgean a declarat că spaţiul respectiv nu era adecvat îngrijit, fiind plin de buruieni, sticle şi peturi. Locul a fost igienizat, decopertat şi ieri au fost aduse camioane cu pământ pentru nivelare.

    Asociaţia Părinţilor a ajutat financiar implementarea proiectului, şcoala contribuind cu fonduri proprii. Din partea Ocolului Silvic au fost primiţi 10 puieţi de stejar, iar primăria a contribuit şi ea cu 8 arbuști decorativ. Odată cu lansarea concursului “Oaza Verde pentru Educaţie”, primarul Dorel Coica a declarat că cei care vor câştiga vor primi o excursie gratuită în Munţii Apuseni.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE