Olimpia Satu Mare a revenit în Liga a 2-apicture-199

Șapte ani au așteptat suporterii Olimpiei ca echipa fanion a județului să se întoarcă în Liga a 2-a. Retrogradată în 2006 după un ultim meci cu cîntec la Dej, Olimpia s-a văzut nevoită s-o ia practic de la capăt. După o primă tentativă de revenire în 2008 în care echipa a funcționat la nivel de liga a 4-a, peste doi ani, în 2010 Consiliul județean, Primăria Satu Mare și AJF-ul pun la punct proiectul renașterii grupării fanion. Cu jucători sătmăreni, cu antrenori crescuți în curtea clubului, Olimpia a făcut pasul spre liga a 3-a în 2011 iar după un sezon bun pe care îl termină pe locul doi în C6 în 2012 iata-i acum pe galben-albaștri sărbătorind împreună mult dorita PROMOVARE ÎN EȘALONUL DOI!
Campionatul a început oscilant. Olimpia pierde la Hunedoara și apoi acasă cu Unirea Dej . E eliminată la scor de tenis din Cupa României de Rapid București și promovarea părea compromisă. Mai ales că FC Hunedoara termină turul de campionat pe primul loc la zece puncte distanță.
În iarnă însă lucrurile se schimbă radical . La echipă sînt aduși Miron, Mureșan, Kinczel, Vlad Bujor iar în conducere e cooptat din nou Ștefan Szilagyi.
Victoriile vin pe bandă rulantă, norocul are și el locul lui iar Hunedoara pierde punct după punct…Iar minunea se produce sîmbătă seara .
În fața unui public admirabil, Olimpia bate Național Sebiș cu 3-1 și își asigură matematic promovarea în Liga a 2-a!

Despre meci
Partida a început perfect pentru Olimpia. Gavrilescu a centrat de pe dreapta, Bujor a scos mingea la 16 m de unde Micaș a deschis scorul cu un șut plasat. 1-0 în minutul 1. Au urmat alte două ocazii irosite de Villand și Gavrilescu în minutele 5 și 6 și se părea că Olimpia nu va avea mari probleme.
A venit însă repriza de ploaie care a dereglat oarecum sistemul lui Csik și Ivancea a egalat în minutul 23. Dragoș ratează penalty-ul acordat în minutul 27. Ploaia încetează , apare curcubeul peste stadion și ca din senin dispar și problemele gazdelor. Gavrilescu, Bujor și Dragoș ratează trei ocazii monumentale pentru ca în minutul 41 tot Dragoș cu călcîiul să aducă liniștea în tribune.
Repriza secundă e la discreția Olimpiei. Intrat în minutul 46, Feier risipește total emoțiile cu golul de 3-1 în minutul 64 iar pînă la final jocul curge într-o singură direcție. Cu elevii lui Csik făcînd spectacol…

OLIMPIA- Șuta- Sabău, Mureșan, Iuhas, Hanus- Gavrilescu( 70 Homorozan), Micaș(81 Marinaș), Villand, Dragoș( 46 Feier), Kinczel(80 Roatiș), Bujor.

Zece din zece!
Olimpia a reușit o serie impresionantă de zece victorii consecutive în returul actualului sezon. Mai mult , elevii lui Tibi Csik au încasat doar trei goluri în 2013, două la Oșorhei și unul sîmbătă acasă cu Național Sebiș. ”Mă bucur pentru această promovare. Concurența cu Miron a fost benefică , ne-am ajutat mult unul pe altul și ne-am pregătit bine în acest an. Meritul pentru că am luat doar trei goluri în acest retur e al întregii echipe nu doar a portarilor”, a recunoscut la finalul meciului cu Sebiș, portarul Marius Șuta.

Parașutistele au adus cupa!
Spectacol total la finalul partidei de sîmbătă seara. După ultimul fluier al centralului Claudiu Ștefănuț din înaltul cerului și-au făcut apariția trei…parașutiste care cu precizie milimetrică au adus cupa și cîteva mingi la centrul terenului.

Cei aproximativ 3500-4000 de spectatori i-au aplaudat minute bune pe jucători, iar cele două galerii au completat show-ul cu torțe aprinse. La mijlocul terenului s-a încins apoi o horă a bucuriei la care au participat împreună jucătorii, antrenorii, conducătorii Olimpiei precum și președintele Consiliului județean, Adrian Ștef, sau primarul Dorel Coica.

Scărița lui Dragoș
La scorul de 1-1 , în minutul 27 Olimpia a beneficiat de un penalty acordat de centralul Ștefănuț din Bistrița. Petrică Dragoș a confiscat mingea și s-a îndreptat hotărît spre punctul cu var. Doar că execuția lui a lăsat pe toată lumea cu gura căscată…Dragoș a încercat o scăriță ” a la Mutu” doar că mingea trimisă de el pe mijlocul porții a fost reținută ușor de Merșca. Un penalty care ne aduce aminte de un alt atacant al Olimpiei, Ionuț Șuteu, care a încercat să-l umilească pe Stelea la aceeași poartă într-un meci din 16-imile Cupei României dar pînă la urmă avea să aducă eliminarea galben-albaștrilor din competiție.
Sîmbătă însă după ce a ratat penalty-ul Dragoș s-a revanșat și a marcat cu călcîiul golul de 2-1 în minutul 41. N-a fost însă de ajuns pentru că la pauză Tibi Csik l-a înlocuit pe Dragoș cu Feier. Iar ca povestea să continue …Feier a marcat golul de 3-1 cu o scăriță în minutul 64 după o fază creată de Vlad Bujor.

Adrian Ștef: Un proiect în care am avut mare încredere!
Președintele Consiliului județean, Adrian Ștef, a trăit la intensitate maximă partida de sîmbătă. La final s-a bucurat alături de jucători și suporteri și împreună cu primarul Dorel Coica au susținut și o miniconferință de presă la marginea terenului.
„Am văzut astăzi şi din meciul Olimpiei că merită ca băieţii ăştia să fie în Liga a II-a, dar mai mult merită aceşti oameni minunaţi. Sătmărenii de mult meritau să aibă o echipă de liga a II-a. Eu şi primarul am promis acest lucru şi s-a realizat. După cum joacă Olimpia este o echipă de Liga a II-a peste jumătatea clasamentului şi oricum o să fie şi următoarea ţintă: Liga I. Am crezut în acest proiect și cred în continuare că putem face lucruri minunate la acest club”, a spus Adrian Ştef .

Dorel Coica: ”E un moment important pentru Satu Mare!”
Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a ținut să-i felicite pe jucători pentru această performanță și a promis sprijin total proiectului Olimpia și pentru liga a 2-a. ” O să căutăm să finanţăm mai mult echipa de fotbal, nevoile vor fi mai mari de acum, la Liga a II-a, şi cerinţele federaţiei sunt la un standard mai ridicat. Vor veni echipe foarte bune la jocurile Olimpiei şi doresc ca sătmărenii să vină în număr din ce în ce mai mare, să redevenim acei suporteri de acum 20 de ani, când aveam o echipă fanion”, a spus primarul Dorel Coica.

”Să vină banii!”
Căpitanul Olimpiei, Cosmin Iuhas, a recunoscut că nu a crezut 100% de la începutul returului în promovare, dar cu multă muncă jucătorii au reuşit să recupereze cele 11 puncte diferenţă. „A fost un început de an destul de greu, cu mai multe înfrângeri, cu un tur de campionat nu foarte reuşit, dar ce am pierdut în tur am reuşit să recuperăm în retur. Mulţumim conducerii, mulţumim suporterilor care au fost lângă noi, au crezut în noi, şi noi ne bucurăm că nu am dezamăgit şi suntem în liga a II-a. Am reușit să-mi ajut echipa, dar fără sprijinul colegilor şi muncă nu reuşeam să fim aici. Cu 3-4 băieţi noi, o mobilizare bună, o pregătire foarte bună de vară, cu multă susţinere din partea suporterilor şi a colegilor sigur vom reuşi în Liga a II-a”, a declarat Cosmin Iuhas.
Băieții au cântat de fericire și în vestiare, unul dintre mesaje fiind „Să vină banii!” Căpitanul Cosmin Iuhas a confirmat că jucătorii aşteaptă o primă, salariile fiind la zi.
Vizibil emoţionat, antrenorul Tiberiu Csik a spus că trăieşte un sentiment special. Nici el nu prea a crezut în promovare.
„E a doua promovare pentru mine dar asta e una specială.Sperăm să continuăm mai departe să urcăm treptele. Meritul e al jucătorilor și al celor din conducere iar suporterii merită și ei mii de mulțumiri”, a spus Csik.

Petcuț recunoaște superioritatea Olimpiei
”Gazdele au jucat pentru numerosul public, noi am încercat să revenim în joc și a rezultat o partidă spectaculoasă. Cred că noi am făcut o primă repriză bună, ne-am pus în dificultate adversarul, iar dacă înscriam la 1-1 sau 2-1, poate altfel se scria istoria meciului. La 3-1, recunosc că nu am mai avut puterea să întoarcem partida. Eu îmi felicit echipa pentru cum s-a exprimat la Satu Mare, dar îi felicit și pe sătmăreni pentru promovare. Au fost echipa mai bună în această serie din toate punctele de vedere, fotbalistic și organizatoric”, a declarat la finalul partidei antrenorul celor de la Național Sebiș, Mihai Petcuț.

Promovarea la Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV
În această seară de la ora 20,40 emisiunea Săptămâna sportivă este dedicată promovării Olimpiei în Liga a 2-a.
Interviuri cu antrenorii, jucătorii și oficialii prezenți la meciul cu Național Sebiș, imagini inedite din vestiar precum și show-ul făcut de parașutiste și de fani , toate vor putea fi urmărite în emisiunea realizată de Florin Mureșan și Florin Cățoiu. Apoi de la ora 21,30 va fi difuzată înregistrarea integrală a meciului Olimpia- Național Sebiș.

Florin Mureşan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts