More  Prima ediție a UEFA Grassrooth Day – Ziua fotbalului de bază

  fotbal-baza

  Ziua de 22 mai a devenit din acest an una specială pentru iubitorii fotbalului. Și asta deoarece președintele UEFA a decis ca de acum înainte această zi să fie dedicată ”fotbalului de bază”. UEFA Grassrooth Day, adica Ziua Fotbalului de Baza are ca scop celebrarea si recunoasterea fotbalului de baza (fotbalul non-profesionist si non-elita) prin diferite programe si activitati organizate. Tocmai de aceea, la Satu Mare, Carei si Capleni s-au desfasurat cateva turnee pentru copii, sub organizarea AJF-ului satmarean, in colaborare cu FRF.
  Prima competitie a avut loc sambata, la stadionul Somesul, pentru copiii nascuti in 2001 si mai tineri. Au participat echipe din judetul nostru, Juniorul, Olimpia, Capleni, Camin, Berveni, dar si Plimob Sighet, Dynamic Baia Mare, LPS Bistrita si Sportul Simleu. Aici s-a impus echipa din Bistrita, iar Juniorul a terminat pe trei, cu Vlasin Darius, cel mai complet jucator al competitiei.
  Activitatile au continuat miercuri, la Capleni, Carei si Satu Mare.
  In Carei si Capleni, s-au organizat doua turnee, pentru copiii nascuti in 2001, respectiv 2004. La prima categorie au jucat Victoria Carei, Schamagosch Ciumesti, Staruinta Berveni, Fortuna Capleni si Schwaben Camin, competitia desfasurandu-se in sala de sport a scolii din Capleni. La 2004 au participat Victoria Carei, Kinder Carei, Tasnad, Capleni, Berveni si Camin, la sala de sport a Colegiului Iuliu Maniu din Carei.
  La Somesul s-au prezentat copii de la mai multe scoli si cartiere din oras sau din imprejurimile stadionului. S-au organizat meciuri intre acestia, sub supravegherea antrenorului Dacian Nastai.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE