More  Cele mai prețioase medalii!

  - Advertisement -

  spadasine-argint

  Vicecampioanele Europei la spadă, Amalia Tătăran și Simona Pop, s-au întors ieri dimineață acasă. Brusc în jurul orei 9 și 20 peronul gării din Satu Mare a prins viață. Familiile celor două super fete, antrenorul Csiszar Francisc, directorul CS Satu Mare, Marcel Tarța, cu toții ”înarmați” cu imense buchete de flori au ținut să le primească pe Amalia și Simona ca pe adevărate campioane.

  Cele zece minute de întîrziere ale trenului Inter-Regio de București nici nu au mai contat iar în momentul revederii cu cei dragi toată oboseala a dispărut ca prin minune de pe chipul celor două vicecampioane europene.
  Amalia nu are prea mult timp să se bucure de această performanță. Pentru ea încep emoțiile Bacalaureatului, în vreme ce Simona își permite cîteva zile de vacanță pentru ca apoi s-o ia de la capăt cu pregătirea Campionatelor Mondiale Universitare din Rusia de la Kazan și apoi a Mondialelor din august de la Budapesta.

  ”Este cu siguranță cea mai importantă medalie a carierei mele. De patru ani aștept să intru în această echipă și iată că acum am reușit. E o medalie de argint meritată și muncită, dacă mi-ar fi spus cineva la începutul anului că vom avea aceste performanțe nu l-aș fi crezut”,  ne-a spus la revenirea acasă, Simona Pop, care acum e legitimată la Steaua București alături de alte două colege de la lot, Ana Maria Brânză și Maria Udrea.
  ”Am avut multe de învățat la aceste Europene. Chiar dacă am fost doar rezervă eu am fost mereu gata să intru pe planșă să-mi ajut colegele. La 18 ani să fiu vicecampioană europeană de senioare nu e puțin lucru. Mă bucur și pentru faptul că această medalie vine la CS Satu Mare mai ales că de mult timp nu am mai avut o asemenea performanță la nivel de seniori la club”, a declarat evident emoționată Amalia Tătăran.
  Ambele spadasine au ținut să-i mulțumească colegei lor Ana Maria Brânză, cea care a tras practic echipa în momentele grele.
  ”A fost extraordinară, pînă în semifinale parcă eram copleșită de emoții. Efectiv ne-a salvat în meciul cu Suedia, apoi în semifinala cu Ungaria ne-am revenit și noi, astea mai mici”, a povestit Simona Pop.

  Directorul CS Satu Mare, Marcel Tarța, speră să găsească înțelegere și sprijin financiar pentru club pentru a o putea păstra acasă măcar pe Amalia Tătăran. ”Ce frumos era acum dacă ambele medalii erau ale CS Satu Mare. Doar că Simona mai are contract cu Steaua pînă-n 2014. Sper ca măcar Amalia să rămână acasă, căci visul nostru e să avem un sportiv de la club la Olimpiada de la Rio din 2016. Iar spada ne poate transforma acest vis în realitate”, a spus Marcel Tarța, care i-a făcut și o promisiune Simonei. ”Dacă iau și băieții medalie la Mondiale în august, vin pe bicicletă acasă de la Budapesta”, acesta făcînd aluzie la faptul că Adrian Pop, soțul Simonei, face parte din echipa de spadă a României și e legitimat la CS Satu Mare.

  Florin Mureșan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts