More  Doi sătmăreni la Mondialele WUKF de la Bucureşti

  curi

  Sala Polivalentă ‘’Ioan Kunst-Ghermănescu’’ din Capitală a găzduit joi seara festivitatea de deschidere a celei de-a cincea ediţii a Campionatului Mondial de Karate WUKF pentru seniori şi veterani.
  Conform organizatorilor, Federaţia Română de Karate FRK WKC, la această competiţie sunt prezenţi peste 450 de sportivi din 33 de ţări.
  De remarcat că din lotul României fac parte și doi karateka de la Zanshin Satu Mare, Igor Bălăcescu și Florin Curileac , ambii pornind cu șanse la o medalie.
  Preşedintele Federaţiei Române de Karate FRK WKC, Liviu Crişan, a fost ales joi în funcţia de preşedinte al Federaţiei Mondiale de Karate WUKF, la Congresul desfăşurat la Bucureşti. ‘’Este o mare onoare şi plăcere ca România să fie gazda dumneavoastră în aceste zile. Am reuşit să reunim marea familie WUKF, de data asta cu ajutorul important al Ministerului Tineretului şi Sportului, al ministrului Nicolae Bănicioiu, căruia îi mulţumim’’, a spus Crişan, care a mulţumit şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român pentru parteneriatul dedicat Campionatului Mondial de Karate WUKF.
  ‘’Prin acest eveniment noi susţinem preocuparea României de promovare prin intermediul sportului, a unei imagini reale şi corecte în lume. Mulţumesc sportivilor, antrenorilor, oficialilor, arbitrilor. Cei mai buni să învingă’’, a mai spus Liviu Crişan.
  Azi au loc etapele de calificare, iar duminică sunt programate finalele.
  Federaţia Română de Karate WKC (FRK WKC) a fost înfiinţată în anul 2000 prin decizia Ministerului Tineretului şi Sportului. Federaţia se mândreşte cu campioni mondiali şi europeni, iar participările la competiţiile internaţionale din ultimii 4 ani plasează lotul României pe primul loc în lume, cu 170 de medalii de aur câştigate.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE