More


  Echipajul din Satu Mare, locul I la faza naţională a concursului Universul cunoaşterii prin lectură

  - Advertisement -

  Echipajul judeţului Satu Mare s-a clasat pe prima poziţie a concursului “Universul cunoaşterii prin lectură”, destinat elevilor din mediul rural, care s-a desfăşurat în perioada 1-3 iunie, la Suceveni, judeţul Galaţi. Pentru realizările lor, elevii sătmăreni au fost felicitaţi şi de fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
  În urma desfăşurării concursului la nivel judeţean, au fost desemnaţi patru elevi care să reprezinte judeţul Satu Mare la etapa naţională, aceştia fiind Luca Pereş, clasa a V-a, de la Liceul Tehnologic “Petru Cupcea” Supurul de Jos – profesor Maria Păcurar, Natalia Dobraş, clasa a VI-a, de la Şcoala Gimnazială Cămârzana – profesor Delia Ciocan, Bianca Gros, clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială “Vasile Lucaciu” Apa – profesor Raluca Onea, şi Daiana Sabău, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială “Vasile Lucaciu” Lucăceni – profesor Mariana Ţura.
  Conform regulamentului, la etapa naţională, elevii au participat ca şi echipaj. Concursul a constat în două probe: scris şi oral. La proba orală, fiecare echipaj a prezentat un portofoliu, având ca temă evocarea unei personalităţi locale. Elevii sătmăreni s-au mobilizat excelent, ca personalitate locală alegând să-l prezinte pe Vasile Lucaciu, obţinând punctajul maxim de o sută de puncte. De asemenea, şi la cea de a doua probă elevii sătmăreni au obţinut tot punctajul maxim, astfel că totalizând un punctaj de 200 de puncte s-au clasat pe primul loc pe ţară.
  Potrivit celor declarate de inspectorul de limba română, Natalia Boloş, evoluţia elevilor sătmăreni a fost remarcată şi de fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, prezentă la concurs, care a felicitat personal echipajul judeţului Satu Mare.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img