More  Enduro – Mani Gyenes, pe 13 în etapa de Grand Prix de la Buzău

  mani-gyenes

  Cei mai buni piloti de enduro s-au adunat in acest week-end la Buzau, pentru a participa la a 5-a etapa a Campionatului Mondial de Enduro. Mii de oameni veniti din toate colturile lumii au tinut sa asiste la spectacolul oferit de cei mai buni „rideri” din lume. Printre aceștia și doi români, unul dintre ei fiind sătmăreanul nostru, Mani Gyenes.

  Mani a terminat pe locul 13 la clasa E3.
  “E o diferenţă mare între noi şi sportivii care merg la fiecare etapă din campionat. Ei sunt susţinuţi de către firme mari care le oferă sprijin peste tot unde merg. Despre concursul de la Buzău pot spune că a fost o luptă mare, au fost curse frumoase. M-am simţit acasă, mă bucuram să văd spectatorii cum ne susţin”, ne-a spus Gyenes.

  În prima zi, vineri, a avut loc prologul, iar sâmbătă şi duminică a parcurs câte 8 ture de câte 52 de km. “Îmi pare rău că nu mi-a ajuns motocicleta nouă, am concurat cu cea veche. La început traseul era uşor de parcurs însă devenea tot mai greu” declară acelaşi Gyenes.
  Pentrul pilotul sătmărean urmează o pauză de o săptămână, urmând ca în următorul sfârşit de săptămână să facă deplasarea la Timişoara acolo unde va avea loc a doua etapă de enduro-cross din cadrul Campionatului Naţional.

  Altfel, Buzaul a reusit sa dea si primul campion mondial de enduro din acest an, britanicul Jamie McCanney. Acesta a fost desemnat campion cu doua etape inainte de finalul sezonului, gratie celor doua victorii de la Buzau acesta nemaiputand fi ajuns in clasament.
  Dupa Grand Prix-ul de la Buzau, urmatoarea etapa a CM de enduro va avea loc la Kastoria, Grecia, peste numai o saptamana. CM de enduro se va incheia la St Flour in Franta, pe 8 septembrie.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE