More


  Europenele au ajuns în faza sferturilor

  =

  Europenele de baschet au ajuns în faza sferturilor de finală, Franța și Spania rămânând singurele echipe neînvinse. Ultimele meciuri din grupele principale E și F au stabilit țintarul sferturilor de finală ale CE de baschet feminin din Franța: Serbia vs Italia, Spania vs Cehia (ambele programate miercuri, de la orele 18, respectiv 21), Turcia vs Belarus și Franța vs Suedia (joi, de la aceleași ore).
  Naționala din Muntenegru a plecat acasă după 60-66 cu Italia, încheind competiția cu același număr de puncte precum Suedia (75-72, în ultima partidă, cu Slovacia) însă cu rezultat direct defavorabil. Celelalte 3 echipe care au părăsit Franța sunt: Slovacia, Croația (ambele fără victorie în grupele principale) și Marea Britanie (aflată în situația fetelor din Muntenegru, Cehia obținând calificarea).
  Muntenegreana Jelena Dubljevic a rămas, precum după prima fază, coșgetera competiției, cu o medie de 17.7 puncte pe meci, urmată de iberica Sancho Lyttle și britanica Leedham, ambele cu 16.8 puncte pe meci. Sancho este lidera la recuperări (11), iar Johannah la assisturi (4.5), aceeași medie având-o și turcoaica Birsel Vardarli.
  Franța, țara gazdă, și Spania rămân principalele favorite la aur, însă de luat în seamă sunt și reprezentativele din Belarus, Turcia și Serbia.
  De remarcat că pentru Franța evoluează și trei jucătoare de la Lattes Montpellier, echipă ce în toamnă a jucat la Satu Mare în FIBA Europe Cup. E vorba de Edwige Lawson, Gaelle Skrela și Emilie Gomis.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img