More  Lupte: „Marea Selecţie” la jumătatea drumului

  Sâmbătă şi duminică, în Gradina Romei s-a mai disputat o etapă zonală a acţiunii Marea Selecţie, etapă rezervată şcolilor arondate municipiului Satu Mare.
  Inclusă în programul dedicat Zilelor oraşului Satu Mare,  acţiunea a adunat la start 70 de copii. Iar după terminarea etapelor zonale principalul iniţiator al acţiunii, Gheorghe Ardelean, s-a declarat mai mult decât mulţumit.

  Acesta a ţinut să precizeze că de unul singur nu putea face nimic şi a mulţumit tuturor reprezentanţilor şi conducătorilor autoritatilor locale care au sustinut actiunea Marea Selectie.
  De remarcat că aceste competitii de tranta au fost sprijinite, in organizarea lor, de catre Primaria orasului Ardud – primar Ovidiu Duma, C. S. Satu Mare  prin presedintele Tarţa Marcel, antrenorii sectiei de lupte Tudor Barbul si  Szabo Francisc, precum si de sportivii sectiei de lupte, in ceea ce priveste asigurarea suprafetei de lupta, arbitraj si munca de secretariat.

  Toate actiunile zonale au scos in evidenta sportivi cu reale calitati de afirmare in sportul luptelor, aceasta fiind posibila si cu sprijinul inspectorului de specialitate Dumitru Petru, prezent la toate intalnirile, a prof. dr. Gheorghe Iosif Popdan, precum si a sportivilor-arbitri Claudiu Blaga, Norocel Barbur, Erseki Szabolcs, Marian Zaha, Catalin Sorian si Andrei Barbul.
  Din randul profesorilor implicati ii amintim pe cei mai merituosi in aceasta actiune: Renata Ghiman si Tudorel Monea din Carei, Valentin Heres, Ioan Handrau, Simona Pintea si Elena Bud din Negresti Oas, Joczolo Katalin din Gherta Mica, Teodor Ardelean din Satu Mare, Mirabela Dirle si Gabriel Faur din Livada, Daniel Bogdan din Lazuri, Aurelia Grigorean din Beltiug, Boros Zoltan din Ratesti, Calin Soimosan si Camelia Podina din Ardud, Diana Ciobanu din Madaras.

  “Majoritatea sportivilor inscrisi au fost din orasele judetului. Se pare ca informatia despre aceasta actiune nu a ajuns si la elevii si parintii din satele mai mici unde  antrenorii de la principalele discipline sportive satmarene ajung mai rar . Facem apel si asteptam ca finala judeteana sa fie o competitie deschisa pentru toate satele si comunele judetului. Prin Marea Selectie dorim sa atragem atentia conducerii Ministerului Sportului, a Federatiilor de specialitate, precum si a antrenorilor”, a mai spus Gheorghe Ardelean.
  Finala concursului va avea loc pe 22 iunie cu ocazia Zilelor judeţului Satu Mare.

  Florin Mureşan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE