More  Simona Pop-Deac și Amalia Tătăran, vicecampioane europene la spadă

  - Advertisement -

  spada

  Școala de scrimă din Satu Mare trăiește și o face nu doar din amintiri. Cu sătmărencele Simona Pop ( ex Deac) și Amalia Tătăran în echipă alături de Ana Maria Brânză și Maria Udrea, echipa de spadă a României a cucerit medaliile de argint la Campionatul European de scrimă de la Zabreb.

  „ Sînt extrem de fericit și nu mai am cuvinte. Din 1982 de la argintul la Mondiale luat de Bodoczi n-am mai avut la CS Satu Mare o medalie la nivel de seniori la competiții importante. Acum iată că Amalia chiar dacă e rezervă va aduce acest titlu la club. Și în plus mai e acolo și Simona Pop, care e tot produsul clubului nostru dar care e de doi ani legitimată la Steaua. Le felicit pe fete și le aștept acasă”, ne-a declarat evident emoționat antrenorul Csiszar Francisc de la CS Satu Mare.
  Acesta a urmărit acasă la Satu Mare desfășurarea pas cu pas a concursului stînd cu ochii lipiți pe transmisia în direct oferită de site-ul oficial al competiției.
  ”Mă bucur că Simona m-a ascultat și a făcut alegerea corectă acum doi ani. A demonstrat că merita să fie în echipa de spadă alături de Ana Maria Brânză”, a mai spus Csiszar Francisc care și-ar dori ca Simona și Amalia să tragă din nou împreună pentru CS Satu Mare și să formeze în jurul lor un lot puternic aici.
  Cu Ana Maria Brânză în mare formă după aurul luat la individual, echipa României a trecut în primul meci de Danemarca, apoi a învins Suedia în sferturi , la limită 44-43, după o revenire spectaculoasă a ”locomotivei” Ana Maria Brânză de la 33-37.
  În semifinale România a întilnit Ungaria de care a trecut cu 37-32.
  A urmat finala cu Estonia unde fetele au pierdut, scor 20-27.

  De remarcat că pentru Simona Pop, Maria Udrea şi Amalia Tătăran este primul Campionat European de senioare la care participă.
  Echipa feminină de spadă a României a luat-o de la capăt. Cu un trecut glorios, care cuprinde patru titluri europene şi două mondiale, echipa are acum în componenţă trei fete noi, tinere, care au muncit în sala de antrenament alături de celelalte şi care acum și-au demonstrate valoarea într-o competiție importantă.
  Simona Pop e vicecampioană mondială la junioare şi are 25 de ani, Maria Udrea e fostă floretistă şi are 22 de ani, iar Amalia Tătăran e vicecampioana europeană la junioare şi are 18 ani, Alături de ele, Ana Maria Brânză încearcă să construiască ceva nou, să reînnoade firul care le-a legat pe ea, pe Simona Gherman, pe Anca Măroiu şi pe Loredana Dinu, care au luat o pauză după Jocurile Olimpice de la Londra.
  Rezultatele din Cupa Mondială au dat speranţe în acest sezon, echipa României a urcat de trei ori pe podium şi e a treia echipă în lume după China şi Rusia. La Europene a venit și confirmarea …Felicitări Simona, felicitări Amalia, mulțumim Ana Maria!

  Florin Mureşan

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts