More  Sportul s-a bucurat de succes de Zilele județului

  2

  La sărbătoarea județului nu puteau lipsi unii dintre cei mai buni ambasadori ai Sătmarului: sportivii. În Centrul Nou, în groapa de lîngă pasajul pietonal Corneliu Coposu au avut loc sîmbătă și duminică interesante demonstrații sportive oferite de cluburile din județ.
  Regina sporturilor la Satu Mare, scrima a deschis balul cu o elegantă demonstrație oferită de spadasinii și floretiștii de la Clubul Sportiv. Dar ce propagandă mai bună puteam avea în aceste zile din partea scrimei decît medaliile de argint cucerite de sătmărencele noastre Simona Pop și Amalia Tătăran la Europenele de la Zagreb în concursul de spadă pe echipe…
  Au urmat luptătorii de la secția de Greco-romane a CS Satu Mare- Cetate Ardud și pugiliștii de la CS Voința, CS UNIO și Sab Gomez Carei.
  Sîmbătă după amiază a avut loc și finala acțiunii Marea Selecție la trînte, eveniment la care au participat și Gheorghe Berceanu şi Ion Gibu, multipli campioni naționali și medaliați la europene și mondiale. Chiar dacă ploaia a încurcat planurile organizatorilor, cei peste 100 de copii finaliști au fost declarați cu toții admiși și cu toții vor beneficia în continuare de atenția specialiștilor. În plus pe lingă premii și mici surprize copiii s-au ales și cu promisiunea organizării unei tabere de trînte pe litoral.
  Seara a fost una specială cu echipa fanion a județului, Olimpia, urcată pe scena din Piața 25 Octombrie iar jucătorii aplaudați și felicitați pentru marea lor performanță obținută în aceasta vară, promovarea în liga a 2-a.

  Simultan la 13 mese cu Adrian Ștef

  Șahul s-a bucurat de un real succes în Centrul Nou. Cele 20 de mese instalate de antrenorul Ciprian Munteanu de la Voința au fost mereu ocupate de sătmăreni dornici să facă o partidă de șah. Sîmbătă a avut loc și un turneu rezervat copiilor, cu 26 de participanți. La categoria 8 ani s-a impus Hejja Iris urmată de Borhidan Răzvan-Andrei și Miron Cezar-Andrei. La peste 8 ani concursul a fost cîștigat de Angheluș Alin-Gabriel urmat de Varhanioschi Larisa- Ioana ,Uzum Răzvan- Viorel și Varhanioschi Denisa-Maria.
  Surpriza a venit ieri din partea președintelui CJ Satu Mare, Adrian Ștef, care a ținut să joace un simultan la 13 mese , acesta recunoscînd că prima lui pasiune sportivă a fost șahul abia apoi s-a îndreptat spre artele marțiale.
  Altfel, lângă pasajul pietonal din Centrul Nou au mai avut demonstrații sportive karateka de la Zanshin, cei de la Clubul Kangoo-jumps , Energy Kardio Club și Thai Box cu Szucs Barnabas iar pe scena mare au urcat dansatorii de la Royal Dance Club.
  În plus, ACR-ul sătmărean a avut un stand special în Centrul Vechi în care au fost prezentate rezultatele obținute de sporturile cu motor din județ și au fost expuse mașinile de curse ale campionilor!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE