More  Turul ciclist al României trece prin judeţul Satu Mare

  mica-bucla

  Federaţia Română de Ciclism a dat publicităţii traseul celei de-a 50-a ediţie a Turului Ciclist al României Caravana va trece prin județul Satu Mare pe 1 iulie, etapa a 2-a urmând să se desfășoare pe traseul Marghita-Carei-Satu Mare-Baia Mare.

  Competiţia va debuta cu o lună mai târziu, potrivit unei decizii a organizatorilor. Oficialii Federaţiei Române de Ciclism au stabilit că întrecerea va debuta pe 30 iunie la Marghita, urmând să se termine pe 6 iulie la Bucureşti.
  Astfel prima etapă va avea loc la Marghita, unde se va defăşura un contratimp pe echipe pe distanţa a 14,5 kilometri. Iar în data de 1 iulie, Mica Buclă va avea următorul traseu: Marghita- Carei – Satu Mare – Baia Mare, pe o distanţă de 168 km, iar sprinturile intermediare vor avea loc la Valea lui Mihai, în judeţul Bihor, respectiv Carei şi Satu Mare, în judeţul Satu Mare.
  La această competiţie au confirmat participarea 17 echipe, cu câte şapte sportivi, dintre care şase continentale, acestea fiind: Tablewere-Grecia, Tuşnad Cycling Team, ISD-Ucraina, Kolls Cycling Team-Ucraina, Utensilnord-Ungaria, Start Cycling Team-Argentina, la care se adaugă naţionalele României, Bulgariei, Ucrainei, Moldovei, Ecuadorului, echipele Vini Fantini-Italia, Cycling Team Friuli-Italia, Hemus Troyan-Bulgaria, Brisa-Turcia, CCN Metalak Serbia şi Petrolul Ploieşti. Ca şi la ediţiile anterioare onorate de prezenţa unui comisar de la Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI), competiţia va fi de categoria 2.2, valoarea totală a premiilor cifrându-se la 24.000 de euro.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE