More  Ciclism – Turul României: “Mica buclă” a traversat Sătmarul

  - Advertisement -

  ciclism

  Prima etapă a Turului ciclist al României, Marghita-Carei-Satu Mare-Baia Mare, s-a încheiat cu victoria italianului Bolzan Riccardo (CT Friuli), în timp ce tricoul galben de lider al clasamentului general este purtat în continuare de ucraineanul Mihailo Kononenko (Kolss CT). Caravana a intrat în județul nostru ieri, în jurul prînzului, și a ajuns în municipiul Satu Mare puțin după ora 13.

  Victoria s-a decis, aşa cum era de aşteptat, la un sprint masiv, în care Riccardo a trecut primul linia de sosire după 161 km în 3h40’53”, fiind urmat de germanul Eric Baumann şi de un alt italian de la Friulli, Alex Buttazzoni, în acelaşi timp.

  Sosit cu primul pluton, purtătorul tricoului galben de după prologul de duminică, Mihailo Kononenko, a rămas în fruntea clasamentului general individual, fiind urmat, cu acelaşi timp, de cei 6 coechipieri ai săi de la Kolss Cycling Team, câştigătorii contratimpului pe echipe de la Marghita, din prima zi. Pe locul 2 figurează Andrei Hripta, iar pe 3 – Valeri Kobzarenko.

  Luni, s-a mers într-un ritm alert, întrerupt, din păcate, de neutralizarea la trecerea de cale ferată de după ieşirea din Satu Mare, dar şi înviorat de câteva încercări de evadare, anihilate însă destul de repede şi mai ales de sprinturile cu premii. La Valea lui Mihai primul a trecut germanul Henner Rodel, de la echipa Univega, la Carei s-a impus olandezul Leander Scheurs (Ruiter), iar la Satu Mare a câştigat un alt olandez, Erwin Broers (Wilton).

  Tricourile distinctive sunt purtate de următorii rutieri:
  – tricoul galben-BRD Groupe Societe Generale: Mihailo Kononenko (Ucraina)
  – tricoul alb-TNT (combativitate): Bolzan Riccardo (Italia)
  – tricoul roşu-Bellotto (sprinteri): Henner Rodel (Germania)
  – tricoul albastru-Apemin Tuşnad (cel mai bun rutier român): Oleg Bedros (Tuşnad CT)
  – tricoul tricolor-COSR (cel mai bun ciclist român sub 23 de ani): Bogdan Coman (Dinamo Mazicon Bucureşti)
  Tricoul verde-Mol România, al căţărătorilor, urmează să fie înmânat astăzi, după ce se desfăşoară primele căţărări ale actualei ediţii, în cadrul etapei a 2-a: Reghin-Sovata-Odorheiu Secuiesc-Miercurea Ciuc (140 km)

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts