More  Cinci sătmăreni la Universiadă!

  - Advertisement -

  Simona_deac_pop

  Cinci sportivi sătmăreni fac parte din delegaţia României ce va participa la Universiada de vară de la Kazan din Rusia. Dintre ei, spadasina Simona Pop e cotată cu şanse reale la o medalie, în vreme ce judoka Samel Lorand sau atletul Attila Nagy speră şi ei la un rezultat remarcabil. La şah, Sătmarul îi are reprezentanţi pe Robert Haj-bok şi Alexandru Stanciu.

  România participă cu o delegaţie de 140 de persoane, dintre care 103 sportivi, la ediţia a 27-a a Universiadei de vară (6-17 iulie) de la Kazan (Rusia), care vor concura la 12 discipline sportive, a anunţat Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar.
  România trimite cea mai numeroasă delegaţie din istoria participărilor la marea competiţie universitară, cu excepţia Universiadei din 1981 de la Bucureşti. Universiada de vară de la Kazan reuneşte peste 10.500 de sportivi din 162 de ţări, care se vor întrece la 27 discipline sportive.
  Printre cei mai titraţi sportivi români care fac deplasarea la Kazan se numără atletele Andreea Ogrăzeanu, campioană europeană de tineret, Bianca Perie, campioană mondială şi europeană de junioare, gimnastul Marius Berbecar, medaliat cu argint la paralele la Universiada din 2011, scrimera Simona Pop, medaliată cu argint la Europenele de la Zagreb cu echipa de spadă a României, halterofilul Gabriel Sîncrăian, medaliat european.
  Delegaţia României, condusă de Claudia Georgescu, directorul Federaţiei Sportului Şcolar Universitar, are ca obiectiv clasarea între primele 20 de naţiuni în clasamentul pe medalii.
  La Universiada de vară din 2011, de la Shenzhen (China), sportivii români au obţinut 16 medalii, 3 de aur, 4 de argint, 9 de bronz, ocupând locul 18 în clasamentul pe naţiuni. În 2009, la Belgrad, România a ocupat doar locul 33 (1-2-1), iar în 2007 la Bangkok s-a clasat pe 30 (1-2-2) etc. Cea mai bună performanţă a României s-a înregistrat la ediţia găzduită de Bucureşti în 1981, când studenţii români au ocupat locul doi în ierarhia pe naţiuni, după Rusia, cu 30 de medalii de aur, 17 de argint şi 20 de bronz.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts