More
  spot_img

  Consiliul Județean Sălaj a alocat bani pentru reabilitarea drumurilor județene

  - Advertisement -

  cjsalaj

  În ultima ședință a Consiliului Județean Sălaj, consilierii județeni au aprobat și proiectul de hotărâre privind cofinanțarea obiectivului de investiții ”Reabilitare drum asfaltat DJ 108 A Agrij- Bogdana”, program derulat prin Programul național de dezvoltare locală, contractat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 2 milioane lei, din care 838.000 lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Sălaj.

  Reabilitarea drumului vizează o porțiune de circa 18 kilometri, iar momentan au fost realizați în întregime aproximativ 4 kilometri. Pentru alți patru-cinci kilometri se va turna ultimul strat de asfalt, cel de uzură, lucrări pentru care Consiliul Județean Sălaj a participat cu aproape opt miliarde și jumătate de lei vechi.
  Tot la ultima ședință a Consiliului Judeţean Sălaj, a fost aprobat un proiect de hotărâre care prevede reabilitarea drumului județean 191E, pe tronsonul Bănișor-Ban. Primăria comunei Bănișor a obținut o finanțare de 11.000 lei pentru repararea drumului pe această porțiune, consilierii luând această decizie ca urmare a faptului că drumul care străbate cele două localități a fost afectat de ploile abundente căzute în perioada 10-11 iulie.
  Reabilitarea drumului DJ 191E presupune desfundarea șanțurilor și îndepărtarea aluviunilor depuse în urma precipitațiilor pe partea carosabilă. De menționat faptul că precipitațiile abundente care s-au abătut peste comuna Bănișor în 10-11 iulie au provocat depunerea unor cantități de pământ pe partea carosabilă, între localitățile Bănișor și Ban, fapt care a condus la restricționarea circulației pe un singur sens de mers.
  Reprezentanții Consiliului Județean au stabilit că pentru redarea acestui sector de drum circulației în condiții de siguranță este necesară îndepărtarea pământului de pe partea carosabilă și refacerea șanțului colmatat într-un timp cât mai scurt. În adresa formulată Consiliului Județean, Primăria Bănișor și-a manifestat intenția de a executa aceste lucrări.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare