More  Cu gândul la Mondiale…

  - Advertisement -

  IMG_0901[1]

  Intrat în familia sportului sătmărean, Marian Halas pare să fi readus pofta de performanțe la secția de judo a Clubului Sportiv Fușle Satu Mare. Împreună cu Vasi Fușle , și el judoka activ și de asemenea arbitru internațional, Marian Halas a reînceput de o bună bucată de vreme programul de antrenamente cu seniorii clubului iar în acest an rezultatele au și început să apară.

  Marian Halas a participat la Europenele de la Budapesta, apoi a reprezentat clubul la Grand Prix-ul de la București, pentru ca luna trecută să obțină cel mai important rezultat: locul întîi la turneul internațional de la Graz din Austria.
  ”Mă bucur să văd că judo-ul s-a relansat la club odată cu venirea mea la Satu Mare. Deocamdată avem doar grupă de seniori dar pe viitor sper să aducem și grupe de copii. Simt că mai pot evolua încă la nivel înalt și împreună cu colegii mei de aici putem aduce performanțe sportului sătmărean. Cu o condiție însă…să fim sprijiniți financiar. Din păcate în ultima vreme nu prea ne ajută nici federația iar cheltuielile de participare la competițiile importante trebuie să le asigure cluburile sau să găsim sponsori” spune Marian Halas.
  Marian își dorește enorm să ajungă la Mondialele de luna viitoare din Brazilia iar apoi în acest an să ajungă pe podium la Naționale.
  Halas nu se gîndește deocamdată la retragerea din activitate și speră să mai concureze cîțiva ani buni mai ales că vede la Satu Mare o posibilitate enormă de a face o echipă de seniori alături de profesioniști de la CS UNIO cu care are o colaborare excelentă.
  Marian Halas are în palmares o medalie de bronz cu echipa României la Campionatele Europene. A cîștigat Cupa Europei și are patru medalii la turnee internaționale. În plus la nivel național a cîștigat titlul de campion la toate categoriile de vîrstă de alungul carierei.
  Vasi Fușle se pregătește și el de Mondiale, dar de cele ale veteranilor din noiembrie de la Abu Dhabi unde speră să participe alături de un alt sătmărean, Pelcz Attila de la CS Unio.
  ” Venirea lui Marian la Satu Mare pot spune că ne-a readus pofta de performanță la judo la club. Ne înțelegem excellent și cred că putem face lucruri deosebite împreună. Poate dacă vom găsi înțelegere și sprijin financiar să facem o echipă de seniori la Satu Mare cu care sincer cred că ne putem bate la medalii” ne-a declarat Vasi Fușle.
  Deocamdată la club funcționează doar o secție de seniori urmînd ca pe viitor antrenorii să se ocupe și de selecția la nivel de copii. Antrenamentele se desfășoară la sala de sport a Colegiului I.C .Brătianu iar sportivii țin să le mulțumească celor din conducere pentru ajutor.
  Un reportaj mai aplu de la CS Fușle va fi difuzat luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare