More


  Hard-enduro Gyenes RoMANIacs

  - Advertisement -

  mani-gyenes-rbr-2009

  Satmareanul Mani Gyenes alaturi de Dani Oţil şi Lucian Neaga sunt cei trei români care au rezultate bune, din totalul de 17 care concurează în aceste zile la cea de-a 10-a ediţie a celui mai dificil raliu hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs. Dani Oţil şi Lucian Neaga au reuşit după Prologul de marţi, de la Sibiu, să ocupe locul patru la clasa Expert Team şi şi-au propus clasarea pe podiumul final al raliului, in vreme ce Mani a obtinut al 17-lea timp la Expert Single.
  Deşi atât Oţil cît şi Neaga au mai participat la această categorie şi în anii precedenţi, este pentru prima dată când merg în aceeaşi echipă. Decizia a fost luată după ce coechipierii lor tradiţionali, Krisztian Nagy, respectiv Daniel Conopan, au fost nevoiţi să absenteze de la această ediţie a raliului.
  Mani Gyenes, înscris la clasa Expert Single, este singurul concurent din lume care a luat startul la toate ediţiile desfăşurate până în prezent. Marţi, la Prologul de la Sibiu, Gyenes a reuşit să obţină al 17-lea timp, concurând cu o motocicletă nouă. “A fost un traseu spectaculos, însă m-am chinuit mult pentru că nu am avut când să mă acomodez cu motocicleta. Am acest Husaberg de doar două zile şi este pentru prima dată în carieră când concurez pe o altă motocicletă decât KTM. Sper să mă acomodez repede cu ea şi să termin pentru a 10-a oară acest raliu extrem”, a mărturisit la finalul cursei, Mani Gyenes.
  Prologul de marţi a fost dominat clar de britanicul Paul Bolton. La start au fost prezenţi 370 de motociclişti din 40 de ţări de pe toate continentele. La Sibiu sunt prezenţi şi 20 din cei mai buni motociclişti de hard enduro din lume.
  De mai bine de cinci ani de zile, Red Bull Romaniacs ocupă locul unu din lume, când vine vorba de hard enduro. “În materie de hard enduro, clar de 4-5 ani dominăm. Suntem pe locul unu în lume de departe. Paris-Dakar este o altfel de competiţie, este un rally-raid, deşi ne putem compara liniştit cu această competiţie”, a declarat unul din organizatorii români ai competiţiei, Andy Fazekas.
  Red Bull Romaniacs continuă cu patru zile de off-road, care se desfăşoară în munţii din patru judeţe: Sibiu, Alba, Vâlcea şi Hunedoara.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img