More  În sfârșit, aur!

  spada-1

  După trei medalii de bronz la floretă, un argint și un bronz la spadă la invididual, în sfîrșit CS Satu Mare a cucerit și prima medalie de aur la Campionatele Naționale de scrimă rezervate copiilor.

  Ieri, în concursul pe echipe, spadasinii antrenați de Csiszar Francisc și Nagy Lehel au reușit să se impună și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.
  În formula Adam Macska, Alex Oroian, Szilagyi Balazs, David Ziman, CS Satu Mare a trecut în sferturi de Quatro București, 45-38, de LPS Constanța în semifinale, 43-28, și apoi în finală de Olimpia București, 45-25.
  Antrenorul Csiszar Francisc s-a arătat evident mulțumit de rezultat, acesta apreciind revenirea la forma maximă a lui Adam Macska, cel care ratase cu o zi înainte aurul la individual. ”Adam a fost supărat după finala la individual. Și-a dorit aurul prea mult și asta
  l-a costat. Dar mă bucur că s-a revanșat cu echipa. E o generație talentată de copii , de care trebuie să avem mare grijă”, spune Csiszar Francisc .
  Reamintim că la categoria 12-13 ani individual băieţi, CS Satu Mare a obţinut două medalii. Argint prin Adam Macska şi bronz prin Szilagyi Balazs. De asemenea, eliminat în sferturi, David Lazăr a terminat pe locul opt. Adam Macska a trecut în semifinale de GKOGKOS Alexandros de la CSS STEAUA, dar din păcate a cedat în finală în faţa craioveanului BIGEA Mihai de la LPS CRAIOVA, scor 10-4.

  Florin Mureşan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE