More

    Irina Bulmaga, punctaj maxim după trei runde

    Românca Irina Bulmaga, maestră internaţională, are maximum de puncte după primele trei runde ale turneului de şah din cadrul Universiadei de vară de la Kazan (Rusia), graţie celor două victorii obţinute miercuri.
    Bulmaga a învins-o cu piesele albe pe Irina Ansrenko (Ucraina) şi cu piesele negre pe vietnameza Vo Thi Kim Phung.
    Silvia Raluca Sgîrcea a remizat cu rusoaica Olga Ghiria, după care a câştigat cu negrele în faţa kazahei Madina Davletbaieva. Mădălina Maria Anuşca a câştigat meciul cu Avila Zaily Arbona (Aruba), după care a fost întrecută de unguroaica Eszter Dudas. Teodora Vasile a dispus de Lee Lee Yin (Malayezia), iar apoi s-a recunoscut învinsă de turkmena Bahar Halaeva.
    La masculin, Teodor Anton a remizat cu armeanul Zaven Andriasian, iar apoi a pierdut în faţa ucraineanului Martin Kravţov. Sătmăreanul Alexandru Ovidiu Stanciu a câştigat ambele meciuri de miercuri, cu japonezul Kaname Satoh şi cu slovacul Marian Jurcik. Tiberiu Marian Georgescu a pierdut la azerul Vasif Durabaili, după care l-a învins pe Thabo Gumpo (Botswana), în timp ce un alt sătmărean, Robert Hajbok, a cedat în faţa turkmenului Hairula Haibaev, iar apoi l-a învins pe nepalezul Pursottam Chaulagain.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE