More  Obiecte din tezaurul sătmărean în colecţia Muzeului Naţional de Istorie

  - Advertisement -

  retardMuzeul Naţional de Istorie a României îşi propune să reunească unele dintre cele mai reprezentative piese arheologice de aur şi de argint descoperite pe teritoriul României, obiecte datate din neolitic până în secolele VI-VII p. Chr., într-o expoziţie cu titlul “Aurul şi argintul antic al României”. Dintre piesele expuse unele se află în expoziţia “Tezaur Istoric al Muzeului Naţional de Istorie a României” şi pot fi văzute permanent doar la Bucureşti, altele sunt expuse în diferite muzee de istorie şi arheologie din ţară, în timp ce altele, deşi cunoscute prin publicaţii de specialitate, sunt încă păstrate în depozite.
  Cu această ocazie, Muzeul Judeţean Satu Mare are plăcerea de a informa că demersurile privind colaborarea instituţiei sătmărene cu Muzeul Naţional de Istorie a României privind organizarea expoziţiei „Aurul şi argintul antic al României” a intrat în faza de execuţie. Astfel, în cursul zilelor următoare obiecte importante din colecţia muzeului sătmărean vor lua calea Bucureştiului pentru a contribui prin valoarea lor istorică deosebită la creşterea calităţii expoziţiei.
  “Aceste obiecte sunt din metale preţioase. Menţionăm bijuteriile din aur din cimitirul eneolitic de la Urziceni, podoaba din aur din epoca bronzului de la Medieşu Aurit, tezaurul de monede celto-dacice de la Turulung şi podoabe din argint din mormântul de prinţesă germanică de la Dindeşti. Eforturile nostre vor fi onorate prin poposirea acestei expoziţii senzaţionale şi la Muzeul Judeţean Satu Mare unde va putea fi vizitată de sătmăreni în cursul lunilor mai – iunie din anul 2014”, se arată în comunicatul de presă remis de către Muzeul Judeţean Satu Mare.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts