More


  Pistă unicat în România

  - Advertisement -

  unic01
  Chiar dacă pentru unii este doar o simplă joacă, manevrarea maşinuţelor teleghidate este pentru alţii un adevărat hobby. Începând de sâmbătă, iubitorii acestui sport, după cum îl numesc chiar cei ce-l practică, vor avea posibilitatea să concureze chiar la Satu Mare, fiind inaugurată singura pistă off-road din România pentru automodele sau maşinuţe teleghidate. La eveniment au fost prezenţi şi deputatul UDMR Kereskenyi Gabor, subprefectul Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici.

  Peste 250 de metri de curbe şi denivelări
  Pista, care se numeşte RC Off-Road Ring Satu Mare, este amplasată în parcarea de la Real şi a fost amenajată de Clubul Sportiv de Modelism “Nitromania” Satu Mare. Atât preşedintele acestui club, Miklovics Attila, cât şi vicepreşedintele Cosmin Miclăuş, au dat asigurări că este unica pistă de acest gen din România. Mai sunt piste pentru automodele din beton, dar piste off-road cum este cea de la Satu Mare nu există nicăieri în ţară.
  Pista are o lungime de peste 250 de metri şi o lăţime între 3,3 şi 4 metri, şi pot concura simultan între 5 şi 10 automodele. De asemenea, pista este prevăzută cu două curbe înclinate şi mai multe grupe de trambuline pentru sărituri. Baza pistei este din piatră peste care a fost aşternut un covor de lut tasat. Potrivit organizatorilor, pista va fi deschisă zi de zi între orele 9.00 şi 21.00. În afară de membrii clubului sătmărean, care vor avea acces gratuit, pista poate fi închiriată şi amatorilor cu 30 de lei pe zi sau cu un abonament pe un an întreg cu 120 de lei.
  După tăierea panglicii inaugurale, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, i-a felicitat pe cei care au amenajat această pistă la Satu Mare, adăugând că prin această iniţiativă va putea fi relansată “activitatea tehnico-aplicativă”, aşa cum era denumită în perioada de dinainte de ‘89. De asemenea, a dat asigurări că atât Consiliul Judeţean cât şi Primăria Satu Mare vor susţine organizarea la Satu Mare a unor concursuri regionale, naţionale şi chiar internaţionale de automodele.

  unic02
  Peste 30 de concurenţi
  A urmat apoi un moment demonstrativ după care au început antrenamentele cronometrate pentru primul concurs de automodele organizat la Satu Mare. La acest prim concurs au participat 34 de concurenţi, din care şapte din judeţul Satu Mare, membri ai Clubului Sportiv de Modelism “Nitromania”, dar şi din judeţele Maramureş, Cluj, Mureş şi din Bucureşti.
  Concurenţii au evoluat la şase categorii de automodele, iar concursul propriu-zis s-a desfăşurat duminică. La finalul curselor, cei mai buni automodelişti au fost premiaţi cu diplome şi cupe. Organizatorii au dat asigurări că la Satu Mare vor fi organizate şi competiţii de anvergură la care vor participa şi automodelişti din străinătate.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img