More  Puieţii plantaţi îi fac şi acum probleme sătmăreanului Toth Paul

  - Advertisement -

   audiente

  Amendat în primăvară cu 200 de lei pentru că a plantat nişte puieţi pe un spaţiu verde, sătmăreanul Toth Paul s-a prezentat ieri la audienţele de la Prefectură afirmând că are în continuare probleme din acest motiv. După ce au ascultat cele spuse de sătmărean, reprezentanţii Prefecturii i-au recomandat acestuia să se adreseze primarului municipiului Satu Mare căruia să-i explice situaţia de la faţa locului, adăugând că foarte probabil este vorba despre o neînţelegere, altfel nu-şi explică sancţiunea primită de Toth Paul.

  Sătmăreanul Toth Paul s-a adresat ieri reprezentanţilor Prefecturii cerând sprijin pentru a ieşi din impasul în care se află. În anul 2010, a solicitat o autorizaţie Primăriei Satu Mare pentru a planta cinci puieţi în locul unor arbori distruşi. La acea dată a primit autorizaţia iar sătmăreanul s-a apucat de treabă. Între timp, persoane rău voitoare au distrus trei din cei cinci puieţi. Având autorizaţia din 2010, Toth Paul a replantat cei trei puieţi distruşi, însă a fost amendat de Poliţia Locală cu 200 de lei. Mai mult decât atât, recent a primit din partea Primăriei Satu Mare o notificare care îi cere sătmăreanului să-şi mute puieţii de pe acel spaţiu verde pentru că acolo este loc de joacă pentru copii. “Nu este niciun loc de joacă. Este un spaţiu verde pe care-şi fac nevoile toţi câinii din zonă. Nu înţeleg de ce Primăria îmi cere să mut acei puieţi după ce am şi fost amendat”, a spus Toth Paul.
  Reprezentanţii Prefecturii i-au solicitat sătmăreanului să se prezinte în audienţă la primarul Dorel Coica şi să-i explice pe îndelete care este situaţia cu acel teren, adăugând că este foarte probabil ca cei de la Primărie să nu fi înţeles care este situaţia, altfel nu-şi explică de ce au fost luate aceste măsuri. Chiar consilierul Mircea Ciocan a intervenit şi l-a înscris pe Toth Paul la audienţele ţinute de primarul Dorel Coica.
  Un alt caz interesant a fost cel prezentat de Claudia Bogdan, care trăieşte alături de soţul său într-un imobil în care locuiesc şi ceilalţi fraţi ai soţului. Femeia îşi acuza una dintre cumnate că le taie alimentarea cu curent electric “atunci când are chef”. Deşi s-a adresat celor de la Electrica, nu a primit niciun răspuns, solicitând ajutorul Prefecturii. După ce au verificat documentele prezentate, reprezentanţii Prefecturii au înţeles că este vorba despre o succesiune făcută doar pe jumătate şi din această cauză nu îşi poate trage linie separată de curent şi nici conductă de gaz separată. Femeia a fost îndrumată să finalizeze succesiunea, să iasă din indiviziune şi abia apoi va putea să încheie contracte cu furnizorii de servicii. Tot la audienţele de ieri de la Prefectură, Georgeta Vandici acuza faptul că în satul Hotoan au fost făcute pietruiri pe străzi pietruite deja, în timp ce pe străzile de pământ nu se fac pietruiri. Femeia a lăsat de înţeles că unul dintre consilierii locali din sat ar fi dat aceste dispoziţii. Reprezentanţii Prefecturii au precizat că fiind vorba despre o decizie a autorităţilor locale, nu pot interveni.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts