More  Reabilitarea Policlinicii Vechi, finalizată într-o lună

  Consiliul Judeţean Satu Mare a primit garanţii din partea firmei care se ocupă de reabilitarea Policlinicii Vechi că lucrările vor fi finalizate în decurs de o lună, până în prezent fiind efectuate 90% din intervenţiile prevăzute în documentaţia tehnică. Reamintim că din cauza unor probleme neprevăzute apărute la structura de rezistenţă a clădirii, construită în 1963, lucrarea de reabilitare a Policlinicii Vechi s-a prelungit.

  Reprezentanţii Tehnoclima General Contractor SRL Oradea, firma care execută lucrările de reabilitare a Policlinicii Vechi, au dat asigurări Consiliului Judeţean că lucrările vor fi finalizate în decurs de o lună. “Reprezentanţii Tehnoclima General Contractor SRL Oradea, firma care execută lucrările de construcţii, au dat asigurări că în termen de o lună reabilitarea Ambulatoriului va fi finalizată. Preşedintele Adrian Ştef a reamintit constructorului că a intrat în a 73 zi în care se calculează penalităţi şi că este direct interesat de a finaliza cât mai curând lucrările. Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a cerut firmei care reabilitează Ambulatoriul II a Spitalului Judeţean Satu Mare să finalizeze cât mai curând lucrările. Pentru că a depăşit termenul prevăzut în contract, constructorului i se calculează deja penalităţi”, se arată într-un răspuns remis de biroul de presă al Consiliului Judeţean către site-ul portalsm.ro. Conform aceleiaşi surse, reprezentanţii constructorului au afirmat că lucrările au fost executate în proporţie de 90%, rămânând de executat doar finisajele la pardoseli şi casa scărilor, respectiv amenajarea curţii interioare şi a copertinei de la accesul principal în Policlinică.
  Reamintim faptul că termenul de executare a lucrărilor de la Policlinica Veche a fost prelungit din cauza unor probleme apărute la structura de rezistenţă a clădirii. În urma lucrărilor de desfacere s-au descoperit degradări grave ale structurii de rezistenţă, respectiv a planşeelor, a grinzilor de rezistenţă şi a pardoselilor. Structura de rezistenţă a fost afectata în urma executării tavanelor false din mortar ciment, ancorat în armăturile din planşee, situaţie întâlnită pe toate cele trei nivele ale clădirii, care a dus astfel la slăbirea rezistenţei planşeelor. Un alt motiv care a dus la degradarea structurii de rezistenţă a cladirii a fost tasarea materialului de umplutură de sub pardoselile de la parter. “Va fi un ambulatoriu modern, care va oferi condiţii moderne sătmărenilor. Contează foarte mult condiţiile în care sunt primiţi pacienţii. Noi, Consiliul Judetean, am înţeles asta”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

  policlinica

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE