More


  Sătmărenii, preveniţi cum să-şi apere casele de hoţi

  - Advertisement -

  prevenire

  Mesajul campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe “Nu-ţi scăpa casa din ochi!”, desfăşurată de Poliţia Română în această perioadă, a fost şi îndemnul poliţiştilor sătmăreni adresat pensionarilor şi cetăţenilor aflaţi în concediu, în acţiunile organizate ieri în municipiul Satu Mare. Prima acţiune a poliţiştilor de prevenire şi de proximitate s-a desfăşurat la Centrul de zi Speranţa al Organizaţiei Caritas Satu Mare, în faţa a circa 50 de pensionari care frecventează acest loc. Întâlnirea poliţiştilor cu persoanele vârstnice a avut un dublu scop: de a le transmite pensionarilor recomandări pentru creşterea gradului lor de siguranţă personală şi a locuinţei, ştiut fiind faptul că sunt una din categoriile cele mai vulnerabile în faţa infractorilor, dar şi de a-i stimula să contribuie la siguranţa locuinţelor vecinilor, prin supravegherea reciprocă a locuinţelor. Discuţiile au avut un caracter interactiv, aceştia aducând în prim plan şi experienţe proprii ori ale cunoscuţilor lor, realizând împreună cu poliţiştii importanţa pe care vecinii o au în protecţia locuinţelor. Alte teme abordate de poliţişti în cadrul întâlnirii cu pensionarii au fost legate de tâlhării şi de înşelăciunile prin telefon, ambele subiecte fiind de actualitate şi de mare interes pentru pensionari.
  Multe dintre persoanele prezente au recunoscut că au fost sunate de persoane necunoscute care au pretins că sunt poliţişti, cerându-le sume de bani pentru a rezolva situaţii disperate, gen accidente de circulaţie în care au fost implicate persoane apropiate de cel sunat, ca de pildă fiul sau fiica. Poliţiştii s-au bucurat să afle că vârstnicii aflaţi în aceste situaţii, cunoscute ca metoda accidentul, nu au dat curs solicitărilor telefonice, ca urmare a informaţiilor pe care le aveau pe această temă, din întâlnirile anterioare cu poliţiştii de proximitate sau din presă. Poliţiştii le-au oferit celor prezenţi broşuri cu informaţii vizând protecţia locuinţelor şi le-au recomandat, în final, pensionarilor să transmită informaţiile prezentate şi celor din anturajul lor, contribuind în acest fel la creşterea siguranţei cetăţenilor şi implicit la scăderea infracţionalităţii.
  O altă acţiune din campania “Nu-ţi scăpa casa din ochi!” a avut loc, tot ieri, la Ştrandul Nord Vest Termal Park. Cetăţenii aflaţi în vacanţă au primit broşuri informativ-preventive din partea poliţiştilor şi au discutat cu aceştia despre măsurile suplimentare de protecţie a locuinţei, adaptate fiecărui caz în parte, necesare a fi luate în cazul absenţei prelungite de acasă. Poliţiştii au insistat ca în perioada verii cetăţenii să nu cedeze dorinţei de a dormi cu geamul sau balconul deschis dacă locuiesc la parter sau etajul 1 şi să cultive relaţii de bună vecinătate, supravegherea reciprocă a locuinţelor putând deveni un scut important în faţa hoţilor din locuinţe. Acţiunile de prevenire a furturilor din locuinţe vor continua până la sfârşitul lunii iulie, în zonele de agrement şi parcuri din Satu Mare, Carei şi Tăşnad.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare