More



  Scrimă: Simona Pop, prima medalie românească la Universiada de la Kazan

  - Advertisement -

  Pop-Simona

  Duminică, în prima zi de întreceri a Universiadei de vară de la Kazan (Republica rusă Tartaria), sătmăreanca Simona Pop, ex -Deac, a cucerit prima medalie pentru delegaţia României, un bronz în proba de spadă din cadrul concursului de scrimă.
  Până la acest succes, Simona Pop a reuşit să treacă 4 asalturi, învingându-le pe rând pe ucraineanca Olena Krîvîţka, cu 15-10, pe estoniana Julia Beliaeva (15-10), poloneza Dominika Mosler (15-13) şi o altă estoniană, Kristina Kuusk (15-12), pierzând în semifinale la chinezoaica Sun Yiwen (8-15).

  Medalia de aur în această probă a revenit sud-coreencei Shin A Lam.
  De remarcat că Simona Pop e studentă la Universitatea de Vest Vasile Goldiș, filiala Satu Mare.
  La actuala ediţie, a 27-a, a Jocurilor Mondiale Universitare, România este prezentă cu o delegaţie de 103 sportivi, la 12 discipline.

  Amalia a luat Bac-ul!
  Dacă Simona Pop participă acum la a 3-a Universiadă, colega ei de la echipa de spadă a României, Amalia Tătăran, a avut de trecut în aceste zile peste emoțiile examenului de Bacalaureat.
  Șefă de promoție la Liceul Sportiv, Amalia Tătăran a reușit să obțină o medie generală de 8 și a luat cu brio examenul urmînd ca din toamnă să-și aleagă Universitatea la care va dori să-și continue studiile.

   Florin Mureșan



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts