Se anunţă spectacol pe patru roţi la Careirally

Sâmbătă, municipiul Carei este gazda unui eveniment automobilistic de anvergură. Etapa a treia a Campionatului Naţional de Rally Sprint, care a ajuns la ediţia a opta, se va desfăşura pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, pe un traseu ce include şi parcul de lângă primărie.

Principalii organizatori sunt ACR filiala Satu Mare, C.S. Autokarting Riders, în colaborare cu Primăria Carei, Poliţia Municipiului Carei şi ISU Someş. Se anunţă un număr record de participanţi, peste 50, din Arad, Zalău, Oradea, Baia Mare, Cluj, Hunedoara şi bineînţeles din Satu Mare.
Înscrierile în concurs se fac sâmbătă de la ora 8.00 la 9.30, după care va avea loc un spectacol de drifting, adică derapaj controlat. După care se va parcurge un tur de recunoaştere, antrenament, iar apoi două manşe cronometrate pentru departajarea câştigătorilor. Ca şi până acum piloţii vor fi împărţiţi în două categorii, licenţiaţi şi nelicenţiaţi, la fel şi maşinile. La categoria O.N. 1 motoarele nu vor depăşi 1500 cm cubi, O.N. 2 – motoare între 1501 şi 2000, O.N. 3 – maşini cu tracţiune spate, ONLY OPEN – pentru piloţii licenţiaţi şi OPEN, unde pot participa toţi şoferii, indiferent de capacitatea motorului. Vor mai exista şi două categorii rezervate juniorilor, J.N. 1 – până la 15 ani şi J.N. 2 – între 15 şi 18 ani.
Directorul ACR Satu Mare, David Seletye, a mai pregătit o surpriză. În pauza dintre manşe va avea loc o sesiune de drift taxi, adică doritorii pot sta, contra cost, lângă şofer când acesta efectuează derapaje controlate.
Sunt aşteptaţi iubitori ai acestui sport în număr cât mai mare, mai ales că municipiul Carei are mulţi împătimiţi ai sporturilor cu motor.

DANIEL CHIOREAN

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts