More  Senatorul Marian fentează mârşav incompatibilitatea

  valer_bledea

  Senatorul independent Marian Valer visează să fie mogul de presă, dirijând din umbră o publicaţie. Abandonat şi izolat pe toate planurile, a fost obligat să se mulţumească cu o fiţuică cu ambiţii de ziar, editată într-un garaj insalubru. Nu numai că dirijează această fiţuică mizerabilă, exercitând atribuţiile unui director, dar o şi finanţează, lucru cu care s-a lăudat nu o dată în mod public. Prin folosirea funcţiei de coordonator, senatorul Marian a reuşit deocamdată să fenteze prevederile legale privind incompatibilităţile în exercitarea funcţiei de senator.

  Cine coordonează pe cine?
  Pentru a fenta prevederile privind incompatibilitatea, prevăzute în Legea privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, alunecosul Marian Valer s-a trecut pe ultima pagină a fiţuicii ca şi coordonator al acesteia. Jurnalistul Bledea Mihai Cristian apare trecut şi el pe ultima pagină a aceleiaşi fiţuici ca şi ocupant al funcţiei de redactor-şef. Astfel, fiţuica editată clandestin de numiţii Marian Valer şi Bledea Mihai nu are organ de conducere, ambii având doar atribuţii de coordonare. Potrivit Clasificării Ocupaţiilor din România (COR), atât coordonatorul de presă cât şi redactorul-şef, având codurile 134907, respectiv 134910, au exact aceleaşi atribuţii. Potrivit legislaţiei, “această grupă de bază se referă la conducătorii care planifică, coordonează direct şi evaluează furnizarea de servicii specializate profesionale şi tehnice şi care nu sunt clasificaţi în subgrupa majoră 12 – Conducători în domeniul administrativ şi comercial sau în subgrupa majoră 13 – Conducători de unităţi din industrie şi servicii”.

  Director în fustă de coordonator
  Astfel, deşi exercită atribuţii de director, dirijând şi finanţând din umbră politica editorială, senatorul Marian şi-a asumat doar funcţia de coordonator al fiţuicii clandestine. Singurul rost al acestui post de coordonator de presă asumat de senatorul Marian Valer este acela de a ocoli incompatibilităţile prevăzute în Legea privind statutul deputaţilor şi al senatorilor. Potrivit legii respective, calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu funcţia de “preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţi comerciale, inclusiv la bănci ori la alte instituţii de credit, la societăţi de asigurare şi la cele financiare, precum şi în instituţii publice”.

  Sinceritate demnă de apreciat
  Ambiţia numitului Valer Marian de a-şi vedea numele trecut pe fiţuică în dreptul funcţiei de coordonator, precum şi ambiţia de a se lăuda în mod public că a finanţat fiţuica prin intermediul unui credit personal dezvăluie modul ilegal în care funcţionează publicaţia. Deşi este editată de PFA Bledea Mihai Cristian, jenanta fiţuică este finanţată dintr-un credit personal contractat de senatorul Marian Valer de la sucursala Satu Mare a Băncii Transilvania. În această situaţie, se naşte întrebarea pe ce bază legală a ajuns numitul Marian Valer, încă senator al României, ditamai coordonatorul fiţuicii editate de numitul Bledea Mihai Cristian. De asemenea, ar fi interesant de aflat cum a fost plătit tiparul pentru cele patru numere apărute ilegal sub coordonarea lui Marian şi Bledea. Trebuie să recunoaştem că cel de-al patrulea număr a constituit o excelentă dovadă de sinceritate din partea celor doi indivizi. Senatorul Marian a mers până acolo cu sinceritatea sa încât a recunoscut în mod public că este un homosexual, un infractor, un şantajist şi un om fără caracter. De asemenea, i-a obligat şi pe subordonaţii săi, pătaţi cu cele mai frecvente 99 de pete, să îi urmeze exemplul. Din păcate, cuplul Marian şi Bledea nu mai poate continua cu actele de sinceritate în numărul cinci al fiţuicii, întrucât brandul îl foloseşte ilegal şi vor plăti pentru aceasta.

  ALEX OHAHA

   

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE