More  Steaua, Supercampioana României

  578550-steaua-trofee

  Steaua Bucureşti a câştigat Supercupa României la fotbal, după ce a învins pe Petrolul Ploieşti cu scorul de 3-0 (3-0), miercuri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti. Steaua a cucerit a şasea sa Supercupă, graţie golurilor marcate de Stefan Nikolic (21), Lukasz Szukala (32) şi Mihai Pintilii (42). Alexandru Bourceanu (Steaua) a ratat un penalty în min. 29 (a apărat Pecanha), iar Petrolul a evoluat o mare parte din timp în 10 oameni, Enza-Yamissi fiind eliminat în min. 28. Sătmăreanul Florin Gardoș a fost rezervă la Steaua, în vreme ce careianul Istvan Kovacs a făcut parte din brigada de arbitri ce au oficiat la acest meci, acesta fiind rezerva centralului Ovidiu Hațeganu.

  Un alt sătmărean, fostul internațional Daniel Prodan, a oferit medaliile din partea FRF la festivitatea de premiere.
  ‘’Roş-albaştrii’’ au deschis scorul în min. 21, când Tănase l-a driblat pe Achim şi a centrat în faţa porţii, unde Nikolic a îndeplinit o simplă formalitate: 1-0. Deţinătoarea Cupei României a reacţionat aproape imediat şi Tătăruşanu a fost întrebuinţat la şutul lui Guilherme (24), iar apoi s-a evidenţiat şi la cornerul care a urmat (25). Soarta meciului s-a decis, practic, în min. 28, când fundaşul Enza-Yamissi l-a ţinut în careu pe Nikolic şi arbitrul a acordat penalty, la semnalizarea arbitrului adiţional Cristi Balaj. Chiar dacă Bourceanu a ratat lovitura de pedeapsă, şutul său telefonat fiind respins de portarul Pecanha, eliminarea apărătorului petrolist pentru al doilea cartonaş galben a cântărit foarte mult în economia jocului.
  Steaua s-a desprins în min. 32, când Szukala a reluat superb cu capul spre colţul lung, în urma centrării reuşite de Bourceanu, din lovitură liberă.
  Până la pauză, Steaua a mai marcat o dată, prin Pintilii, cu un şut de la marginea careului, la o minge aşezată de Georgievski (42).
  Steaua a avut şi prima ocazie de după pauză, prin Nikolic, care a fost blocat în ultimul moment în careul ploieştenilor (46).
  Echipa lui Reghecampf a dominat autoritar jocul şi a mai avut o ocazie mare prin debutantul Piovaccari (78), care nu l-a putut învinge pe Pecanha în situaţie de unu la unu cu brazilianul. Popa a ratat şi el un minut mai târziu, din careu.
  Steaua a învins, meritat, a doua oară pe Petrolul în Supercupă, după ce în 1995, în ‘’Regie’’, ‘’roş-albaştrii’’ câştigau cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Damian Militaru (25) şi Ion Vlădoiu (56).

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE