More  TAS a decis: Vaslui – Rapid, in prima etapa!

  - Advertisement -

  vaslui

  Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anuntat astazi pe site-ul sau oficial, ca a respins memoriul inaintat de clubul Concordia Chiajna impotriva desfasurarii barajului pentru mentinerea in Liga I, astfel ca Rapid va evolua in sezonul viitor al campionatului in primul esalon.

  “Cererea de suspendare inaintata de CS Concordia a fost respinsa, astfel ca formatia FC Rapid Bucuresti ramane calificata pentru editia urmatoare a campioantului Ligii I, in urma victoriei obtinute in meciul de baraj cu CS Concordia. Judecata TAS va continua si, atat timp cat nu a fost inregistrata nicio solicitare privind o procedura de urgenta, calendarul procedural va fi stabilit in concordanta cu regulamentele TAS”, se arata pe site-ul oficial al TAS.

  Formatia Rapid a invins pe Stadionul Dinamo, cu scorul de 2-1 dupa prelungiri, echipa Concordia Chiajna, intr-un meci de baraj pentru obtinerea dreptului de participare in editia 2013/2014 a Ligii I.

  Anterior, tehnicianul Ionut Chirila declara ca gruparea Concordia Chiajna a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotararii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, considerand ca din punct de vedere legal echipa giulesteana nu poate juca in primul esalon.

  Numarul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de disputa in aceasta vara intre FRF si LPF. seful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe in Liga I, cate au ramas dupa acordarea licentelor, in timp ce presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a sustinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vanzarea drepturilor TV.

  Decizia finala a apartinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotarat disputarea unui meci de baraj pentru mentinerea in primul esalon, intre echipa Rapid, care nu a indeplinit criteriul financiar din manualul de licentiere, si Concordia Chiajna, formatia retrogradata sportiv cel mai bine clasata (locul 15 in sezonul precedent).

  Sursa: Mediafax

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts