More


  Telenovela Şcolii Generale nr. 13 a luat sfârşit

  - Advertisement -

  consiliu

  Proiectul de hotărâre privind transferul Şcolii Generale nr.13, imobil aflat în paragină de mai mulţi ani, în proprietatea Consiliului Judeţean Satu Mare în vederea amenajării unui centru pentru copiii cu nevoi speciale a trecut ieri de votul consilierilor locali. Într-o primă fază, proiectul s-a lovit de opoziţia dură a consilierilor UDMR, care nu au dat undă verde proiectului în cadrul şedinţei aferente lunii iunie. De altfel, pe această temă au fost purtate discuţii de mai bine de opt luni. Pentru a asigura o unitate de opinie, la şedinţă au participat şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a UDMR, senatorul Pataki Csaba. Prezenţa s-a dovedit a fi de bun augur, astfel încât Şcoala Generală nr. 13 va fi transformată într-un centru pentru copii cu nevoi speciale, care în momentul de faţă sunt îngrijiţi în mai multe clădiri de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. “Ar trebui să luaţi exemplul Consiliului Judeţean, acolo unde există mai multă disciplină, mai multă conlucrare. Subiectele trebuie discutate înainte de şedinţă pentru a asigura un act administrativ în folosul cetăţenilor”, a declarat preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor.

  govor

  Servicii moderne pentru copiii cu nevoi speciale
  Consiliul Local Satu Mare a aprobat, în unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre privind trecerea în domeniul public al judeţului Satu Mare a imobilului “Şcoala Generală nr. 13 cu teren aferent”, situat în municipiul Satu Mare, în vederea utilizării acestuia ca şi unitate de învăţământ special în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare. Dar nu înainte de a introduce un articol, potrivit căruia dacă în termen de trei ani nu se finalizează proiectul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, imobilul urmează să reintre în domeniul public al municipiului reşedinţă de judeţ. Viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, a ţinut să puncteze importanţa acestui proiect, în condiţiile în care: “Este în joc soarta a 204 copii cu nevoi speciale. Trebuie să ne gândim şi la părinţii lor. Un astfel de centru ar fi foarte bine venit, în condiţiile în care copiii vor beneficia de toate serviciile în acelaşi loc, de la cantină, sală de sport şi până la săli de clasă moderne”.
  Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare face parte din reţeaua şcolară a judeţului şi îşi desfăşoară activitatea sub îndrumarea şi coordonarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare. Unitatea este finanţată în totalitate de către Consiliul Judeţean şi este singura unitate şcolară din judeţ care asigură servicii de specialitate în plan educaţional terapeutic pentru copiii/elevii cu diferite tipuri de dizabilităţi, precum şi pentru cei cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă. De asemenea, în urma trecerii imobilului în domeniul public al judeţului Satu Mare, vor fi eliberate etajele II şi III din incinta Internatului Colegiului Tehnic “Elisa Zamfirescu”, unde funcţionează în prezent Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare.

  Un nou show marca Vasile Fogel
  Consilierul UDMR Vasile Fogel a făcut din nou spectacol în plen cu ocazia discutării proiectului de hotărâre privind aprobarea Organigramei şi a Statului de funcţii ale Clubului Sportiv Municipal Satu Mare. Vasile Fogel a acuzat faptul că în organigramă apare numele fostului antrenor al echipei de baschet feminin CSM Satu Mare, Dan Fleşeriu, deşi acesta a plecat de la echipă. O altă problemă invocată a fost cea a prezenţei pe listă a lui Adrian Pricop, antrenor al echipei de volei feminin a CSM Satu Mare. “Nu există încă o echipă de volei înfiinţată oficial la Clubul Sportiv Municipal Satu Mare, astfel încât solicit retragerea de pe ordinea de zi a acestui proiect”, a declarat Vasile Fogel.
  Înainte de a-i oferi un răspuns, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, l-a rugat pe Vasile Fogel să se prezinte pe viitor “într-o stare normală de funcţionare”, sugerând faptul că Vasile Fogel s-ar fi aflat în stare de ebrietate. Radu Roca a precizat că actuala organigramă a fost prezentată în această formă în condiţiile în care documentul trebuia înaintat spre aprobare Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Cu alte cuvinte, organigrama ar reprezenta o perspectivă a ceea ce ar urma să fie la Clubul Sportiv Municipal Satu Mare. Respectiv, se va înfiinţa o nouă secţie de volei feminin, avându-l la conducere pe Adrian Pricop. Totuşi, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img