More


  Valer Marian, senatorul nimănui

  - Advertisement -

  marian1

  Senatorul Valer Marian nu a lăsat nimic în urma sa. Deși este în politică de câțiva ani, senatorul “nimănui” nu poate “raporta” nicio realizare care să fie așezată în CV-ul său. Doar scandaluri și acuzații “fără număr”. Acest lucru îl putem spune și referitor la contribuția senatorului la ridicarea comunității de unde a plecat. Valer Marian este originar din comuna Dăbâca, județul Cluj. Din discuțiile purtate cu liderii localității, senatorul Valer Marian nu și-a ajutat nici măcar cu un leu semenii, din mijlocul cărora a plecat, cu toate că se află în politica mare de ceva ani, atât în calitate de parlamentar, cât și de președinte a unei filiale a celui mai mare partid din țară. Cel mult, ajutorul venit din partea lui Marian a fost “moral”, așa cum s-a exprimat viceprimarul din Dăbâca.

  Nu a ajutat deloc comuna sa natală
  Comuna Dăbâca se situează la 30 km de Cluj-Napoca, în Podișul Someșan. Aici trăiesc peste 1.800 de locuitori, din care aproape 130 de maghiari și peste 80 de țigani. Este o așezare cu un trecut bogat, cu o cetate medievală, dar și cu o atestare în vechile documente de la începutul anilor 1000 d.H. Aici s-a născut senatorul Valer Marian, aici a copilărit, aici a învățat să scrie și să citească, înainte de a ajunge să studieze Dreptul la Cluj-Napoca. Deși a activat profesional și politic la Satu Mare, senatorul Valer Marian întotdeauna a făcut bravadă de legăturile și relațiile sale la Cluj-Napoca. Însă, oamenii din Cluj-Napoca nici nu au auzit de el, iar locuitorii din comuna Dăbâca nu-și aduc aminte să fi făcut ceva pentru ei.
  Primarul din Dăbâca, Valer Petrindean, susține ca Valer Marian nu i-a ajutat cu un leu, nu a venit cu niciun sprijin pentru comuna în care s-a născut. Nu a așezat o piatră la temelia școlii, nu a adus o roabă de ciment pentru ridicarea bisericii. “Nu am avut ajutor, nu a venit cu nicio propunere. Nici nu am cerut nimic de la nimeni. Poate pentru că nu e senator pe colegiul acesta”, ne-a declarat Petrindean. Acesta a ținut să precizeze că s-a descurcat singur, “chiar avem în derulare proiecte cu bani europeni de peste 4 milioane de euro”. Proiectele europene prevăd introducerea unei rețele de apă curentă și de gaze naturale în Dăbâca.

  Doar ajutor moral pentru viceprimar
  La rândul său, viceprimarul Emil Cioban ne-a spus că nu știe ca senatorul Valer Marian să fi călcat în primărie vreodată, dar că a primit din partea sa “un ajutor moral”. Nu a putut să ne precizeze care ar fi acesta! Secretarul primăriei, Margareta Darwazeh, afirmă că senatorul independent vine des în sat, la mama sa, dar nu l-a văzut vreodată călcând pragul primăriei pentru a se interesa de problemele curente ale comunității.
  Se știe, ca o cutumă, că fiecare politician, pe plan local sau de la București, încearcă, prin diferite mijloace, să aducă finanțare pentru îmbunătățirea vieții localității în care s-a născut: o școală, o biserică, un dispensar, drum­uri asfaltate. Fie pune o vorbă bună la un minister, fie poartă discuții cu președintele consiliului judetean, fie are un contact permanent cu primarul pentru rezolvarea diferitelor probleme sau chiar ajută la aducerea de investiții private. Este vorba, în definitiv, despre contribuția fiecărui om al satului, care, indiferent unde a ajuns, nu și-a uitat rădăcinile și pune umărul la ridicarea nivelului de viață al părinților, al rudelor, al vecinilor.

  Nimic nici pentru alegătorii sătmăreni
  La o simplă analiză, putem spune, fără să greșim, că senatorul Valer Marian, nu a făcut nimic nici pentru alegătorii săi din Satu Mare, care l-au votat și l-au trimis în Parlament să-i reprezinte. Nu avem cunoștință de niciun proiect de lege, o inițiativă sau o intervenție la un minister pentru a veni în întâmpinarea doleanțelor locuitorilor din colegiul său. Toate luările sale de poziție, toată activitatea sa politică sau parlamentară s-a bazat numai pe scandaluri.
  Senatorul Valer Marian este total necunoscut și în Cluj-Napoca, deși el se laudă cu relațiile și legăturile sale din capitala Ardealului. Chiar un preot greco-catolic din Dăbâca, stabilit în Cluj-Napoca, care a ținut să-și păstreze anonimatul susține că nu auzise de senatorul Valer Marian până de curând, când a aflat de la televizor despre scandalul media provocat de acesta, legat de acuzele pe care i le aduce ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea. De asemenea, chiar și jurnaliștii locali spun ca numele său este asociat cu scandalurile provocate în presa, nicidecum de vreun proiect, de o contribuție a sa adusă județului.

  Senatorul Marian, renegat de toţi
  Ca o concluzie, putem spune că senatorul Valer Marian este senatorul nimănui. Nu-i reprezintă pe sătmăreni, el fiind exclus din PSD Satu Mare, partidul care l-a promovat în Parlament. Este renegat de toate structurile politice din județ, nefiind acceptat nici de filiala PP-DD ( deși s-a afiliat acestui grup în Senat). Nu este agreat nici la Cluj-Napoca, unde oamenii nu-l cunosc decât ca un politician scandalagiu. Valer Marian nu este băgat în seamă nici măcar în satul în care s-a născut, pentru care nu a făcut nimic. De aceea ne întrebăm justificat: care mai este rolul său în Parlamentul României, unde este plătit regește din banii contribuabilului român?  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img